Blogga

Vad ska man inte ata nar man har urinvagsinfektion?

Vad ska man inte äta när man har urinvägsinfektion?

Ett surare pH-värde gör det svårare för bakterierna att klamra sig fast. Det är därför som en del upplever att det hjälper att dricka tranbärsjuice vid urinvägsinfektioner, då tranbärsjuice är surgörande. Det kan också vara bra att se upp med socker, som gör att bakterier växer och frodas.

Kan man duscha med urinvägsinfektion?

Att få i sig tillräckligt med vitamin D har en positiv effekt på immunsystemet. Om du lätt får urinvägsinfektion, prova att duscha istället för att bada.

Hur ofta får man urinvägsinfektion?

Män över 60 år får i högre utsträckning urinvägsinfektion än yngre män. Symtom En infektion i urinblåsan och urinröret (blåskatarr, cystit) ger ofta besvär i form av sveda när man kastar vatten, trängningar och behov av att kasta vatten ofta.

Vad är besvärligt med urinvägsinfektion hos kvinnor?

Urinvägsinfektion är mycket vanligare hos kvinnor än hos män. Det är ett besvärligt tillstånd, men i regel är man inte påverkad i form av feber eller sjukdomskänsla. Vid infektion i prostatan eller njurar förekommer däremot ofta feber (över 38 grader),

Hur kan du minska risken för urinvägsinfektion?

Ett sätt att minska risken för urinvägsinfektion kan därför vara att undvika att torka sig bakifrån och fram. Att torka från slidöppningen och bakåt kan fungera som en förebyggande metod. Om du tvättar underlivet ofta med tvål är det lätt att irritera slemhinnorna vilket orsakar sveda.

Hur kan du lindra urinvägsinfektionen?

Genom att dricka mer vatten än vanligt kan du lindra din urinvägsinfektion. 1. Drick, drick, drick! Vid första symptomen på urinvägsinfektion ska du börja dricka stor mängder vatten. Detta hjälper kroppen att spola ut infektionen. Håll dig dock borta från kaffe, läsk och alkohol då detta istället kan irritera urinvägarna.

Share this post