Blogga

Vad svarar man till trevlig helg?

Vad svarar man till trevlig helg?

Det har ingen som helst betydelse vad du svarar. Det viktiga är att du svarar på en tillönskan. Det kan vara som du skriver “Ja, trevlig helg till dig också” eller “Hoppas ni också får en fin helg” eller “Tack detsamma!”

När kan man säga trevlig helg?

Att säga trevlig helg på fredagen, är ett sätt att tacka för veckan som gått och tillönska den andra personen en förhoppningsvis ledig och avkopplande helg. Den delen har du inte på måndagen, med kanske en lång arbetsvecka framför dig. Sedan är det upp till var och en att även tillönska en bra vecka.

När säger man tack detsamma?

tack detsamma

tack detsamma svenska
danska tak i lige måde, i lige måde
spanska gracias, iqualmente
Tack detsamma! svenska
tyska Danke gleichfalls!

Vad svarar man på Ha det bra?

Ha det bra! B: Du med!

När kan man säga trevlig kväll?

Det kanske inte räknas som kväll efter lunch, så “Godkväll” fungerar snarare framemot 16-tiden. Efter klockan 12.00 och fram till 18.00 eller mörkrets inbrott är det ”Goddag”, men som sagt faller mörkret kl. 14 är det kanske lite tidigt. Men, en trevlig kväll kan du alltid tillönska.

Hur svarar man på Glad midsommar?

Tack detsamma. Kram. Och såklart; glad midsommar på er alla. Tjohoo!

Vad är trevlig?

Ordbok: ’trevlig’ som ger välmående (på ett vardagligt sätt) snäll, som är trevlig (1) att vara med.

Hur ska man svara på ett tack?

Ibland passar ”det var så lite” eller ”det var inget”, men inte alltid. Har Magdalena något klokt förslag? Svar: De svenska begreppen som svar på ett tack är “varsågod”, “inget att tacka för”, “det var så lite” – alltså ungefär som du skriver.

Vad betyder tack detsamma?

Används mest i fraser. Ordet detsamma är en synonym till dito och lika och kan beskrivas som ”samma sak”. Ordet används i uttrycket ”det gör detsamma” som betyder ”det är inget problem, ingen skada är skedd”.

Vad svarar man på hur är det med dig?

Om någon skulle svara på frågan med att berätta hur de mår så är det inte säkert att vi är beredda att lyssna. Någon gång så kan du ju testa att svara: – Ja, det tar en stund att berätta hur jag mår.

Vad ska man svara när någon säger vad händer?

Bra svar på frågan ”Hur är läget?” Med andra ord, är detta ett gyllene tillfälle att skapa ett intressant samtal, snarare än att bara svara kort på frågan. Även om inte personen som tog första steget helt lyckades kan du göra det, och hjälpa honom eller henne och er relation lite på traven.

När går eftermiddag över till kväll?

Eftermiddagen råder den andra halvan av dygnet, det vill säga 12:00 till 24:00. I folkmun avses dock ibland eftermiddag omkring klockan 14:00 till 16:00 (mellan middag och kväll).

Share this post