Blogga

Varfor far jag annonser pa YouTube?

Varför får jag annonser på YouTube?

Annonserna du ser när du tittar på YouTube-videor är skräddarsydda efter dina intressen. Urvalet baseras på Googles annonsinställningar, vilka videor du har tittat på och om du är inloggad eller inte. När du är inloggad kan följande anonyma signaler avgöra vilka annonser du ser: vilka typer av videor du har tittat på

Vad får man med YouTube Premium?

Som medlem i YouTube Premium kan du titta på alla videor på YouTube utan annonser och samtidigt stötta innehållsskapare. Du kan också ladda ned videor för att titta offline på mobilen och spela upp videor i bakgrunden.

Hur gör man för att slippa reklam på YouTube?

Du kan inaktivera intäktsgenerering för videor som redan har laddats upp.

 1. Logga in på YouTube.
 2. Klicka på din profilbild. YouTube Studio.
 3. Klicka på Innehåll i menyn till vänster.
 4. Välj videon du vill inaktivera annonser för.
 5. Klicka på Intäktsgenerering i menyn till vänster.
 6. Klicka på Av.
 7. Klicka på Spara uppe till höger.

Hur många enheter YouTube Premium?

Om du prenumererar på YouTube Premium eller YouTube Music Premium kan du använda offlinefunktionerna i ditt betalmedlemskap på upp till tio mobila enheter åt gången.

Hur undviker man reklam?

För att slippa adresserad reklam med vanlig post ska du registrera dig hos NIX adresserat. Ditt personnummer kopplas direkt till din folkbokföringsadress. Du kan även kontakta Statens personadressregister (SPAR) och begära att få en spärr mot direktreklam.

Varför så mycket reklam?

Reklam fyller en viktig funktion i samhället eftersom den informerar konsumenter och skapar konkurrens och tillväxt. Att människor tar avstånd från den får negativa konsekvenser för svenska företag, och i förlängningen svensk ekonomi, säger Hanna Riberdahl, vd för Sveriges Annonsörer, i ett pressmeddelande.

Vad kostar det att ha en YouTube kanal?

YouTube-kanaler är gratis att starta och mycket lätta att konfigurera. Även om det inte finns någon avgift för att lagra sina videor på webbplatsen kan det finnas ytterligare kostnader för att producera videor. De flesta skapare och företag skapar YouTube-kanaler och börjar producera videor med en budget under $2 500.

Hur kan man göra så att man slipper reklamen?

För att slippa adresserad reklam med vanlig post ska du registrera dig hos NIX adresserat. Ditt personnummer kopplas direkt till din folkbokföringsadress. Du kan även kontakta Statens personadressregister (SPAR) och begära att få en spärr mot direktreklam. Läs mer på SPAR:s webbplats.

Hur fixar man Adblock?

AdBlock för Chrome fungerar automatiskt. Klicka bara på ”Lägg till i Chrome” och se hur annonserna försvinner från dina favoritsidor! Välj att fortsätta se icke påträngande annonser, tillåt annonser på dina favoritsidor eller blockera allt som standard.

Kan man dela YouTube Premium?

Som familjeadministratör kan du dela ditt medlemskap på YouTube Premium eller YouTube Music Premium. Du kan dela ditt medlemskap med upp till fem andra familjemedlemmar i ditt hushåll. Om du är familjemedlem kan du dela familjeprenumerationen på YouTube genom att gå med i en familjegrupp.

Hur mycket kostar YouTube Premium i månaden?

Premium kostar 99 kronor i månaden (eller 149 kronor för ett familjeabonnemang) och aktiveras via inställningsknappen uppe till höger. Ett annat alternativ Youtube Premium. För 119 kr/mån får du inte bara musiktjänsten utan även annonsfria videor på ”vanliga” Youtube.

Annonserna du ser när du tittar på YouTube-videor är skräddarsydda efter dina intressen. Urvalet baseras på Googles annonsinställningar, vilka videor du har tittat på och om du är inloggad eller inte.

Vem styr YouTube?

Youtube

Historia
Ägare Google
Moderbolag Alphabet Inc.
Övrigt
Webbplats www.youtube.com

Hur mycket kostar en YouTube reklam?

Vad kostar det? Kostnaden för din videoannonsering beror på vilket annonsformat du väljer. För en del format betalar du enbart när någon klickar på din annons, när någon ser minst 30 sekunder av din video eller baserat på hur ofta din annons exponerats (CPM-bud, kostnad per tusen visningar).

Vem har mest prenumeranter på YouTube i Sverige?

I Sverige

Rank Kanalnamn Prenumeranter
1. Therese Lindgren 1 050 000
2. Familjen Lundell 1 000 000
3. IJustWantToBeCool 945 000
4. IJustWantToBeCool2 714 000

Hur kan man stoppa reklam?

Om du får irriterande aviseringar från en webbplats kan du inaktivera behörigheten.

 1. Öppna Chrome-appen. på en telefon eller surfplatta med Android.
 2. Öppna en webbsida.
 3. Tryck på Mer till höger om adressfältet Information .
 4. Tryck på Webbplatsinställningar.
 5. Tryck på Aviseringar under Behörigheter.
 6. Inaktivera inställningen.

Share this post