Blogga

Varfor ska man ha Djurforsakring?

Varför ska man ha Djurförsäkring?

Varför ska man ha en hundförsäkring? Veterinärvårdskostnader är höga. Djurens sjukvård är inte subventionerad på samma sätt som för oss människor. Om olyckan är framme kan ett besök hos veterinären bli dyrt.

Vilka djurförsäkringar finns det?

Konsumenternas poänglista

Företag Veterinärvård Självrisker
ManyPets Standard (60 000 kr) 4,6 5,0
Moderna Djurförsäkringar Trippel (120 000 kr) 5,0 3,1
Moderna Djurförsäkringar Trippel (90 000 kr) 5,0 3,1
Sveland Maximal (140 000 kr) 5,0 2,6

Måste man försäkra djur?

Behöver man hundförsäkring? Det finns ingen lag som säger att du måste ha en hundförsäkring men i Sverige väljer ändå 9 av 10 hundägare att skaffa en. Anledningen är att veterinärkostnader lätt blir dyra. En hundförsäkring skyddar dig mot estora oväntade kostnader som kan vara svåra att betala direkt ur fickan.

Vilken försäkring är bäst hund?

Vilken är den bästa hundförsäkringen? I vår sammanställning av hundförsäkringar har vi utsett Many Pets till bäst i test 2022 baserat på kundomdömen. ManyPets hundförsäkring har ett högt veterinärvårdsbelopp (upp till 140 000 kronor), självrisk från 0 kronor och en självriskperiod på hela 365 dagar.

Hur lång är en Självriskperiod?

Självriskperiod (även kallat behandlingsperiod) Perioden är olika lång beroende på vilket djurslag det gäller: Häst -150 dagar. Hund och katt – 125 dagar. Smådjur – 90 dagar.

Hur räknar man ut självrisk?

Självrisk är den avgift som du måste betala för att få ut dina pengar vid ett försäkringsärende. Om du exempelvis har en självrisk på 2 000 kronor och din bil utsätts för skador till en kostnad av 8 000 kronor får du effektivt ut 6 000 kronor i ersättning.

Kan man ha flera djurförsäkringar?

Att ha två olika försäkringar tecknade hos olika bolag för samma egendom är inte olagligt, utan tvärtom fullt tillåtet. Fenomenet kallas för dubbelförsäkring och regleras i 6:4 Försäkringsavtalslagen (se här).

Är det värt att ha Hundförsäkring?

Det kan vara värt att teckna en försäkring som täcker veterinärkostnader under hundens hela livstid. Som jag nämnt ovan, är just täckning för oförutsedda veterinärkostnader den främsta anledningen till att hundägare tecknar hundförsäkringar.

Varför höjs försäkringen?

När priset på en försäkring höjs har det oftast att göra med generella prishöjningar – som beror på till exempel ökade skadekostnader. Men det förekommer också individuella påslag. Det kan vara så att en konsument får ett högre pris på grund av att hen ses som en större risk än normalt.

Hur fungerar Djurförsäkring?

Beroende på vilken fast och rörlig självrisk du väljer påverkar du priset på försäkringen. En livförsäkring är valfri att teckna. Försäkringen kan lämna ersättning om din hund avlider eller behöver avlivas på grund av sjukdom eller olycka. Livvärdet kan högst uppgå till hundens gällande marknadsvärde.

Share this post