Frågor

Ar skattepengarna forsenade?

Är skattepengarna försenade?

Varför har jag inte fått mina skattepengar? Om du har deklarerat senast den 3 maj och har skatt att få tillbaka men ändå inte fått någon utbetalning i juni så kan din deklaration ha tagits ut för granskning eller för annan åtgärd och inte blivit klar. Du får då dina skattepengar i augusti eller december.

Har någon fått skattepengar 2021?

Utbetalningarna börjar tisdagen den 8 juni och tanken är att alla ska ha fått sina pengar fredagen den 11 juni. De första skattepengarna betalades ut redan i början av april. För att få pengarna då måste man ha deklarerat digitalt, inte gjort några ändringar eller tillägg och ha anmält ett konto till Skatteverket.

När får man skatteåterbäringen om man inte anmält konto?

Återbäring för dig som inte ska deklarera

Dina förutsättningar Du får slutskattebeskedet Du får skatteåterbäringen
Du som är född 2003 eller senare och som inte ska deklarera. April 5–8 april 2022
Du som är född 2002 eller tidigare och som inte ska deklarera. Augusti 9–12 augusti 2022

Varför får jag inte tillbaka på skatten?

Vid restskatt har man betalat in för lite skatt, vilket betyder att man måste betala tillbaka pengar till Skatteverket, och vid skatteåterbäring har man betalat för mycket skatt, vilket betyder att man kommer få tillbaka pengar.

Har någon fått skatteåterbäring?

När kommer återbäringen? Du som har lämnat in din deklaration digitalt senast den 30 mars kan få din skatteåterbäring redan i april. Förutsatt att du inte lagt till eller ändrat något i deklarationen. Se till att ha registrerat ett bankkonto på Skatteverket eller i appen.

Hur ska man göra för att få tillbaka mer på skatten?

Ett enkelt sätt för att få tillbaka pengar på skatten är helt enkelt genom att betala mer skatt under året. Prata med din arbetsgivare och om denne går med på att betala in extra i skatt från din lön så kommer du således, om allt står rätt till, att få tillbaka den slanten året därpå.

Vilka får skatteåterbäring först?

Får du tillbaka pengar på skatten och har skulder hos oss, ska pengarna i första hand gå till att betala dina skulder. Överskott från skattekontot kan vi utmäta för att betala dina skulder.

Share this post