Frågor

Far mikrobryggerier salja ol?

Får mikrobryggerier sälja öl?

Krav för att starta ett mikrobryggeri. Om du vill starta ett bryggeri för att sälja din egenproducerade öl behöver du tillstånd från Skatteverket, ett godkänt skatteupplag samt du ska vara godkänd upplagshavare. Det krävs också en lokal med bra säkerhet, samt välordnad ekonomi för att betala punktskatt på alkohol.

Hur fungerar Glasbanken?

På Glasbanken.se beställer du öl direkt hem till dörren eller ditt närmsta ombud och slipper tänka på alkoholskatt, moms samt tull. Vi tar hand om allt detta. Vi tar emot och packar alla våra kunders ordrar på vårt lager i Danmark för att sedan låta Postnord sköta leveransen till kunderna i Sverige.

Hur mycket skatt på alkohol?

Skatt på etylalkohol Skatt skall betalas för drycker om alkoholhalten överstiger 1,2 volymprocent. Skatt tas ut med 516,59 kronor per liter ren alkohol (LPA). Detta motsvarar 144,65 kronor för 70cl 40-procentig sprit.

Vad krävs för att starta mikrobryggeri?

Råvaror och utrustning för bryggerier

  • Malt på helpall från Weyermann. Vi lagerhåller malt från Weyermann, Crisp, Dingemans, Viking och Warbro Kvarn.
  • Stort utbud av humle på 5 kg. Vi erbjuder humle av hög kvalitet från bland annat Yakima Chief Hops och Charles Faram.
  • Jäst på 500 gram från Fermentis och Lallemand.
  • KeyKeg.

Vad är en Craft Beer?

Hantverksöl / Craftbeer / Micro / Nano / Artisanal De olika termerna används ofta på olika sätt t ex använder vissa större bryggerier Artisanal som ett begrepp när de producerar en limiterad upplaga, ibland med några unika ingredienser.

Hur mycket kostar det att starta ett bryggeri?

Att starta ett bryggeri i kommersiell skala kostar från en halv miljon kronor och uppåt. Det är inte råvarorna som är dyra, utan den utrustning som krävs för att brygga öl på ett säkert och hygieniskt sätt. Dessutom måste lokalerna där ölet ska bryggas säkras, både mot obehöriga och ur hygiensynpunkt.

Hur fungerar ett Bryggverk?

Bryggverket ställer automatiskt in effekten som behövs under mäskningen och under koket. Det medföljande humlefiltret håller humle och proteiner kvar i kitteln så de inte följer med till jäskaret. Detta bryggverk klarar även maltmängder upp till 9 kg, något de andra inte gör i den volymen.

Vad är Hantverksöl?

Hur tillverkningsprocessen går till För oss är definitionen av ett hantverksöl ett öl som bryggts med stor omsorg för hantverket och processen, vilket betyder kvalitet i alla led. Öl som producerats med bra råvaror och med en process som är beroende av bryggarnas kunskap och engagemang.

Share this post