Frågor

Hur manga turister ar det i Vietnam?

Hur många turister är det i Vietnam?

Huvudartikel: Turism i Vietnam. Vietnam har blivit ett allt större turistmål och 2007 besöktes landet av 4 miljoner turister. Besökare är ofta tyskar, fransmän, amerikaner, australiensare och nyzeeländare men allt fler israeler, koreaner, japaner och skandinaver hittar dit.

Vad är exporten av tjänster i Sverige?

Mycket är industrivaror men exporten av tjänster ökar starkt. Till största delen exporterar Sverige olika typer av fordon, maskiner, telekomprodukter, vapen och produkter för skogsindustrin. Vi exporterar också alltmer affärstjänster och tjänster inom data och information.

Vad är huvudstaden i Vietnam?

Huvudstaden i Vietnam är Hanoi, men den största staden är Ho Chi Minh-staden (tidigare Saigon). Andra stora städer är Hai Phong och Da Nang. Ba Bể-sjön är den största naturliga sjön och ligger i nordöstra delen av Vietnam. Viktiga floder är Mekong i söder och Röda floden i norr.

Varför exporterar Sverige mer än vi importerar?

Sverige exporterar mer än vi importerar. Sedan mitten av 1980-talet har Sverige exporterat varor och tjänster för ett större värde än vad vi har importerat, något som syns tydligt i grafen. Det innebär att Sverige tjänar mer på exporten än vad vi betalar för importen.

Vad är staden Hô Chí Minh i vietnamesiska?

Hô Chi Minh-staden (på vietnamesiska Thành phố Hồ Chí Minh), tidigare Saigon (vietnamesiska Sài Gòn), är en stad i södra Vietnam på den västra stranden av Saigonfloden. Den är landets största stad med cirka 7,2 miljoner invånare, varav cirka 5,9 miljoner bor i själva centralorten.

När började vietnamesiens historia?

Vietnams historia Ett samhälle baserat på jakt, fiske och risodling började växa fram ungefär 10 000 år f Kr i det område som idag utgör Vietnam. Från 1200-talet f Kr blomstrade en rik bronsålderskultur, den så kallade Don Son-kulturen, som nådde sin höjdpunkt på 300-talet f Kr.

Vad är Sveriges landskod och hur används de?

Sveriges landskod är 0046. Om en person i ett annat land ska ringa till ett svenskt nummer – det gäller både för fast telefon och för mobiltelefon – så måste personen slå 0046 för att kopplas till Sverige. På en mobiltelefon skrivs + istället för 00: +46 är Sveriges landskod. Varifrån kommer landskoderna och hur används de?

Vad är vietnamesisk valuta i Vietnam?

Vietnamesiska Dong är den enda lagliga valutan i Vietnam. Dock accepterar de flesta ställen även dollar, men om det är en Vietnamesisk guide så måste de även acceptera betalning i den lokala valuta, vilket också bör vara billigare då de slipper växla.

Vilken sjö är världens största?

Baikalsjön är världens största sjö sett till vattenvolym och här finns cirka 20% av världens färskvatten. Sjön har en vattenvolym på 23,600 km 3 (5,700 cubic miles) och en yta på 31,500 km 2, vilket också innebär att den är en av världens största sjöar efter yta.

Share this post