Frågor

Kan man fa faktura pa folktandvarden?

Kan man få faktura på folktandvården?

Hos Folktandvården betalar du i samband med varje besök. Våra kliniker tar inte längre emot kontant betalning. Om du inte har möjlighet att betala med kort, får du en faktura hemskickad med posten. Betalningsvillkoret för faktura är 30 dagar.

Kan folktandvården skicka faktura?

Betalning. På våra kliniker kan du betala med kort, faktura eller kontant.

Kan man betala med faktura hos Folktandvården?

Kan man lägga upp avbetalning hos folktandvården?

Du kan också få en avbetalningsplan eller ansöka om ett lån. Du behöver oftast behandling så fort som möjligt om du har ett akut behov av tandvård, till exempel en infektion i en tand. Men om det inte är så bråttom kan du jämföra olika behandlingar. Det finns alltid ett referenspris på en behandling.

Hur betalar man hos folktandvården?

Betala för tandvård

  1. Från den 1 januari det år du fyller 24 år kan du välja Frisktandvård.
  2. Varje år får du som är från 24 år ett allmänt tandvårdsbidrag, ATB, som du kan använda som del av din betalning för tandvård.
  3. Ibland är det svårt att veta vad besöket hos tandvården kommer att kosta.

Hur kan man betala tandläkaren?

Du som är försäkrad i Sverige har kostnadsfri tandvård till och med det år du fyller 23 år. Det år du fyller 24 år och ska betala tandvården själv kan du få statligt tandvårdsstöd. Om du har särskilda behov av tandvård, kan du även ha rätt till tandvårdsstöd från din region.

Kan man betala tandläkaren med Klarna?

Betala tandvården med Klarna När och hur vill du betala för din tandvård? Vi är anslutna till Klarna och erbjuder olika betalningsmöjligheter. Du kan betala allt på en gång, vid ett senare tillfälle eller dela upp betalningen i upp till 36 månader. Med Klarna kan du betala när det passar dig.

Kan folktandvården neka vård?

Inom den vanliga sjukvården är det ingen som nekas vård, oavsett att man skulle ha flera obetalda patientavgifter. Men hos Folktandvården är reglerna tuffare. Den som har obetalda patientavgifter hos folktandvården nekas vidare behandling tills de gamla räkningarna är betalda.

Vad kostar det att gå till Jourtandläkare?

Undersökning akutbesök 560 kronor. Om du har akuta besvär så betalar du en undersökningskostnad om 560 kronor. Sedan tillkommer kostnad för själva behandlingen som behövs för att åtgärda problemet. Det kan även bli aktuellt med ett återbesök.

När betalar man folktandvården?

När börjar man betala för sin tandvård? Du har gratis tandvård till och med den 31 december det år du fyller 23 år. För estetisk behandling och tandreglering kan det tillkomma kostnader. Från och med den första januari det år du fyller 24 börjar du betala för din tandvård.

Kan man ta tandläkarbesök på faktura?

Med vårt tandvårdslån kan du ta hand om dina tänder med hjälp av delbetalning. Om du vill ha möjlighet att dela upp betalningen för din tandvård månadsvis kan du prata med din tandläkare eller vår personal i receptionen. Då får du hjälp att ansöka om vårt tandvårdslån.

Är akut tandvård gratis?

Har du Frisktandvård ingår akut tandvård hos Folktandvården i hela Sverige. För barn och unga vuxna till och med 23 år är akut tandvård gratis.

Kan man bli nekad akut tandvård?

Vi har inte rätt att neka någon akut vård.

Share this post