Frågor

Vad ar en Bisattning?

Vad är en Bisättning?

Bisättning betyder att kistan transporteras till en så kallad bisättningslokal där kistan förvaras i väntan på själva begravningsceremonin. Ibland sker eventuell visning även i denna lokal.

Vad betyder Bisatt?

Bisättning[redigera | redigera wikitext] Bisättning kallas det skeende då en avliden person placeras i ett kapell eller dylikt i väntan på begravningsdagen. I samband med bisättningen kan de anhöriga be att få se den avlidna i kistan; formellt kallas detta visning av avliden.

Vad gör man på en begravningsbyrå?

Utformning och bokning av dödsannonser och tackannonser. Hjälp vid ceremonin, vara ceremonivärd och sköta kontakt med till exempel prästen. Planera minnesstunden. Hjälp med bouppteckning.

Vad betyder öppet avsked?

Det vanligaste för svenska begravningar är att man har kistan stängd. De som vill ta avsked av kroppen gör det innan ceremonin. Det finns dock inga hinder för att ha kistan öppen och det är de närmast anhöriga som bestämmer hur de vill ha det.

Hur gör man på en begravning?

Vett och etikett på begravning – Fråga 1: Enligt gammal tradition ska kondoleanser alltid skickas tätt in på dödsfallet, innan begravningen äger rum. Se exempel på blommor du kan skicka. Att skicka blommor (kondoleansbukett) till de närmast anhöriga är ett sätt att lämna sina kondoleanser.

Vad är Svepdräkt?

Svepdräkt eller egna kläder Ofta ett knälångt skjortbröst som läggs direkt på kroppen. Till skjortbröstet hör lösa ärmar som sätts på den avlidne därefter läggs ett täcke på och personen bäddas ner. Om den avlidne har egna kläder på sig eller redan är klädd av personalen bäddar man ner den avlidne med dessa kläder.

Vad gör officianten?

Borgerlig officiant kallas den person som leder en borgerlig begravning. Vi på Fonus har utbildade borgerliga officianter som kan hålla samt planera ceremonin. Om man inte önskar ha en officiant från begravningsbyrån kan man välja någon annan.

Var hålls en borgerlig begravning?

En borgerlig begravning hålls oftast i ett kapell, men den kan äga rum var som helst. Det kan vara ute i naturen, i en samlingslokal eller hemma i trädgården. Vanligtvis innehåller ceremonin musik, diktläsning, en minnesberättelse och ett personporträtt av den som ska begravas.

Share this post