Frågor

Vad gor en spelaragent?

Vad gör en spelaragent?

En spelaragent är en person som avtalat med en idrottsman om att företräda denne i förhandlingar med arrangörer eller föreningar i samband med kontraktskrivande. En spelaragent kan även fungera som juridisk eller ekonomisk rådgivare i allmänhet. Det finns olika regler för spelaragenter i olika länder och idrotter.

Hur mycket kostar hockey utrustning?

9 saker som kostar pengar

 • Skridskor kostar cirka 2 500 kr.
 • Benskydd kostar cirka 500 kr.
 • Hockeybyxor kostar cirka 1 200 kr.
 • Axelskydd kostar cirka 1 000 kr.
 • Armbågsskydd kostar cirka 500 kr.
 • Hockeyhandskar kostar cirka 1 100 kr.
 • Hockeyhjälm kostar cirka 1 500 kr.
 • Hockeyklubba kostar cirka 1 500 kr.

Hur blir man en bra agent?

Så värvas en agent

 1. Steg 1 – Analys. Värvningsprocessen börjar med en analys av vilken information som den utländska underrättelsetjänsten behöver.
 2. Steg 3 –Studie. Personen som underrättelseofficeren bedömer har tillgång till rätt information kartläggs sedan i en studiefas.
 3. Steg 5 – Vänskap.

Var bor Martin Dahlin?

Ålder: 45. Familj: Hustrun Josephine som driver klädföretaget Deitas och barnen, Lilly, 4, och Julian, 2. Bor: Lägenhet i Monaco, lägenheter i London och Marbella samt sommarhus på Ingarö i Stockholms skärgård.

Varför ska man ha en agent?

Agenten måste därför ha en skyldighet att arbeta aktivt för att placera rättigheterna. Fördelarna med en agent kan till exempel vara att agenten har ett stort kontaktnät, internationell representation och förhandlingsvana.

Vad behöver en agent?

Vill du bli agent så behöver du ha ett stort intresse för sport. Utbildningar inom juridik, idrottsvetenskap och ekonomi kommer väl till pass. Det är Svenska fotbollsförbundet som utfärdar FIFA:s agentlicenser i Sverige.

Vad tjänar en fotbolls agent?

Löneskillnader mellan män och kvinnor

År Medellön kvinnor Medellön män
2017 34 100 kronor 35 400 kronor
2018 30 000 kronor 34 100 kronor
2019 33 700 kronor 34 900 kronor
2020 33 500 kronor 34 100 kronor

Hur får man en hockeyagent?

För att bli certifierad spelaragent inom ishockey i Sverige, är det krav på att sökanden genomgår två obligatoriska utbildningar. Utbildningstillfällen för att kunna ansöka om att bli certifierad spelaragent den INFORMATION KOMMER.

Hur många procent får en fotbollsagent?

Fotbollsagenter är en typ av spelaragent som i utbyte mot en avgift förhandlar och förmedlar om anställnings- och sponsoravtal för fotbollsspelare. Som ersättning får fotbollsagenten en provision som vanligtvis ligger på fem procent av kontraktet, men som kan variera beroende på agent och relationen till spelaren.

Vad kostar det att ha en hockeyagent?

Enligt SVT Sports beräkning kostar det runt 50 000 kronor för en elitsatsande 15-åring i en storstadsregion att spela hockey. Då är årsavgift, kostnad för läger och utrustning inkluderat (se faktaruta). Och när det är dags för TV-pucken kan det kosta ännu mer, beroende på vilket distrikt man tillhör.

Vad krävs för att bli spelaragent?

Det är meriterande om man har erfarenhet av engagemang i någon form av idrottsförening. Det finns även vissa linjer på högskola/universitet som utbildar specifikt till sportagent. De flesta Sportagenter är själva tidigare idrottare. Man kan även bli Agent via idrottsvetenskapliga programmet på högskolan.

Hur tjänar agenter pengar?

Antalet agenter har ökat och alla agenter jobbar på olika sätt. Agenten ska tjäna minst 5% av spelarens intäkter men denna siffra kan variera, ibland kan det vara mellan 5-10 %. Trots den bestämda siffran utifrån FIFAs stadgar så finns det agenter som tjänar stora belopp på övergångar runt om i världen.

Hur mycket tjänar agenter?

44 200 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad är en fotbollsagent?

My First Agent (2018) förklarar begreppet agent genom att skriva att en fotbollsagent är en person som hjälper fotbollsspelare med deras karriärer och i gengäld så får dom betalt. Det agenten gör handlar främst om rådgivning och agenten är den personen som pratar med olika klubbar när det kommer till övergångar.

Share this post