Frågor

Vad kostar tandstallning privat?

Vad kostar tandställning privat?

Att skaffa tandställning som vuxen kan kosta allt från 15 000 till 80 000 kronor. Priserna varierar dels efter hur omfattade dina problem är och dels beroende på vilken typ av metod som används. Efter att du gjort din första undersökning får du veta vilka priser och metoder det kan handla om för just dig.

Vad kostar tandställning ungdom?

Prisexempel

901S Tandreglering, en käke, aktiv behandling 6 månader till 1 år 16 440 kr
905S Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 6 månader till 1 år 28 100 kr
907SA Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 1,5 år till 2 år, med aligner inklusive teknikerkostnad 65 600 kr

Kan barn och ungdomar få tandreglering och tandställning?

Barn och ungdomar upp till och med 23 år kan få kostnadsfri tandreglering och tandställning om de har en bettavvikelse som gör det svårt att bita och tugga. Det är specialisttandläkaren som bestämmer om tandregleringen är kostnadsfri.

Hur mycket kostar tandreglering med osynlig tandställning per käke?

Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare. Ungefär 10.000-15.000 kronor mer än en vanlig tandställning per käke.

Hur mycket kostar att sätta in en ny tand?

Att sätta in en ny tand kostar kring 3-6.000 kr. Om du har en försäkring och kan få ditt försäkringsbolag att godkänna det så betalar du bara självrisken. En bedömning hos tandläkare behövs innan försäkringsbolaget kan ta beslut.

Hur mycket kostar en tandställning och tandställning med keramik?

Ungefärliga priser. En klassisk tandställning och tandställning med keramik kostar ungefär: 16-33 000 kronor för en käke, och mellan 25-40 000 för två käkar. Det är bara i komplicerade fall som priserna når de högsta summorna. Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare.

Hur mycket kostar det att ta bort tandsten?

För att kontrollera och åtgärda den lösa tråden, så länge den inte lossnat helt då det kräver ytterligare åtgärd, kostar det ca 1100kr. Att ta bort tandsten kostar olika beroende på mängd och om det finns en tandlossningsproblematik. Ett besök hos tandhygienist för behandling kostar ca 1200-1500kr.

Share this post