Frågor

Vad menas med Blue Drive?

Vad menas med Blue Drive?

Systemet slår automatiskt av motorn när trafiken står stilla och startar igen utan fördröjning så snart föraren lägger i ettans växel.

Är Hyundai bra bilar?

Det bilmärke som enligt Länsförsäkringars rapport har lägst skadefrekvens, ungefär 0,25 skador per 100 bilar, är Kia (i J.D. Powers kvalitetsindex i fjol toppade Kia även den listan). Precis efter kommer syskonmärket Hyundai. Dessa båda står nästan i en klass för sig när det kommer till låg maskinskadefrekvens.

Vad menas med Crdi?

Förkortningen CRDI står för Common Rail Direct Injection och används av Hyundai Motor Group för sina dieselmotorer med Common Rail-direktbränsleinsprutning. CRDI-motorer är turboladdade motorer som installeras i fordon från Hyundai och Kia.

Hur är Hyundai som bil?

I högre hastigheter upplevs bilen som rätt stabil, men en hel del ljud från däcken letar sig in i kupén. På grova svenska vägbanor kan det här bli lite tröttande. Detta är dock något som man ofta får acceptera när man köper en lite billigare bilmodell. Flera motoralternativ finns till Hyundai i30.

Vilka bilar håller längst?

Allra pålitligast är Honda, som håller förstaplatsen på listan för åttonde året i rad. Asiatiska biltillverkare dominerar listan stort, med de sex främsta placeringarna och ytterligare två bland de tio bästa. Mindre roligt är det för biltillverkare som bygger modeller av det dyrare slaget.

Hur bra är Kia bilar?

Kia har marknadens bästa och längsta nybilsgaranti, den räcker hela 7 år eller 15 000 körda mil! Den är inte en försäkring som du måste betala något extra för, utan ett värde som följer med bilen även vid ett ägarbyte. Så om bilen inte är mer än 7 år kan nybilsgarantin mycket väl gälla fortfarande!

Har Hyundai kamrem?

Det händer att kamremmen slits mycket tidigare än förväntat. Kör du runt med en Hyundai som har en sliten kamrem, så finns det en risk för att den spricker mitt på vägen, vilket vidare kan leda till omfattande skador på bilens motor.

Har Hyundai i20 kamkedja?

Alla motorer har fyra ventiler/cylinder, två överliggande kamaxlar och kamkedja. Kraftöverföring: Framhjulsdrivning, fem- eller sexväxlad manuell låda. Antisladdsystem standard. Prestanda: Toppfart 170 km/tim (1,2), 181 km/tim (1,4), 190 km/tim (1,6 CRDi).

Vilken bil är mest hållbar?

Toyota Corolla toppar listan över de mest hållbara fordonen på marknaden. Den här bilen kan hålla i mer än 20 år. Men om du inte är ett fan av Toyota kan du också välja Honda Fit, Mazda MX-5 Miata, Chevrolet Silverado, Subaru Forester eller Ford F-150.

Vilka bilmodeller som går sönder mest?

Högst skadefrekvens totalt i undersökningen hade Land Rover/Range Rover, följt av Porsche, Mini, Seat och BMW. Minst problem hade de asiatiska märkena: Kia, Hyundai, Honda, Toyota och Lexus. När väl en Lexusbil havererar blir den också jämförelsevis dyrast att laga.

Är Kia en bra begagnad bil?

Att tänka på när du köper begagnad Kia. Det finns mycket du måste ta ställning till när du ska köpa en begagnad bil, inte minst ur försäkringssynpunkt. Det gäller även när du letar en begagnad Kia, speciellt om du vill kunna dra nytta av marknadens längsta nybilsgaranti och en skräddarsydd märkesförsäkring.

Share this post