Frågor

Vad visas pa Liljevalchs?

Vad visas på Liljevalchs?

Här samlar vi Liljevalchs utställningskataloger och affischer från starten 1916 fram till idag. I detta unikt digitaliserade material kan man i hemmets lugna vrå följa med i Liljevalchs stolta utställningshistoria; succéer och skandaler, kända och okända konstnärer och hantverkare som passerat in genom våra portar.

Vad kostar det att gå på Liljevalchs?

Från och med fredag kommer entrén till Liljevalchs kosta 10 kronor. För barn och unga under 18 år är inträdet gratis. Det är en del av den nya majoritetens ambition att göra konst och kultur tillgänglig för fler stockholmare.

Hur många söker till Liljevalchs vårsalong?

Varje år söker ett par tusen förhoppningsfulla till Vårsalongen. Den här gången var det 2962. Juryn valde ut 150 konstnärer och 316 verk. Mer än dubbelt så många kvinnor som män hade sökt, och kvinnor dominerar också stort bland de antagna, 95 mot 55.

Kan man utställning?

Har man möjlighet kan man även kontakta tidningar och dylikt, presentera sin konst och meddela att man ska ha utställning. De flesta tidningar brukar ha någon slags Kulturkalender där de presenterar utställare.

Var kan man ställa ut sin konst?

Bra ställen att ha sina första utställningar på är i lokala bibliotek eller i kulturhus. Dessa tar ofta även emot nybörjare som vill visa upp sina arbeten. Det är också bra att man kan ställa ut så mycket som möjligt för att man ska kunna få möjlighet att ställa ut på konstgallerier och liknande.

Kan utställningar vara?

Utställningarna kan visa bilder, teckningar, videos, ljud, installationer, uppträdanden, interaktiv konst, skulpturer och allt kan vara skapat av antingen enskilda artister eller av grupper med konstnärer. På en och samma utställning kan det också vara samlat konst från olika konstnärer fast konsten går i samma tema.

Hur genomförs en världsutställning?

Utställningarna organiseras av ett värdland som bjuder in andra länder och företag, internationella organisationer, privata aktörer och allmänheten. På utställningsområdet pågår en hel uppsättning aktiviteter.

När öppnar Liljevalchs vårsalong 2022?

Upplysningar om Vårsalongen 2022 lämnas av Liljevalchs fr o m måndag 16 augusti, måndag–fredag kl 9.00–12.00 på telefon 08-508 31 330.

Hur många söker till Vårsalongen?

Share this post