Frågor

Var ar basta stallet att bo pa Mallorca?

Var är bästa stället att bo på Mallorca?

Mallorcas 10 mest populära resmål

 1. Alcudia – barnens charterfavorit.
 2. Magaluf – Mallorcas hetaste nattliv.
 3. Palma stad – Mallorcas fina huvudstad.
 4. Palmanova – Magalufs lugnare granne.
 5. Cala d´Or – gyllene bukt med många stränder.
 6. Santa Ponsa – liten och modern turistort.
 7. Cala Mayor – resmål nära Palma.

Vart ska man bo i Palma stad?

Området Sa Llotja är Palmas mest turisttäta område. Här finns några av stadens mest designade hotell och mängder barer och restauranger i riktigt hög kvalitet. Området har fått sitt namn efter det gamla vackra börshuset från 1500-talet, som ligger på torget med samma namn.

Hur många svenskar bor det på Mallorca?

Så varför lämna Mallorca när man kan ha det så härligt här resonerar många. Ön har störst andel expats i Spanien, över 20 % av de 900 000 invånarna kommer från ett annat land. Många är skandinaver och det beräknas finnas omkring 6.000 svenskar här och allt fler vill flytta hit.

Var bor svenskarna i Palma?

En idealisk situation för besökare som kommer till Mallorca och letar efter säsongsboende. De mest populära områdena för fastighetsköp av svenskar är Palma centrum, Cala Major, Cas Català, Illetes och Portals.

Var på Mallorca är det finast?

Sandstranden Formentor är en av de finaste stränderna på Mallorca, och om du kör bil hit kan du njuta av en fantastisk utsikt längs vägen. Stranden ligger på öns nordligaste udde och du kan också ta dig hit med färja som går från Port de Pollenca.

Vad man inte får missa på Mallorca?

5 saker du bör uppleva på Mallorca

 • Torre del Verger.
 • Besök de charmiga landsbyarna.
 • Ta en vandringstur till Avenc de Son Pou.
 • Ät som de lokala i Palma.
 • Koppla av vid Mallorcas vackra bukter.

Vilken del av Mallorca är vackrast?

Kanske en av Mallorcas absolut vackraste platser är Cap de Formentor, som är den nordligaste punkten på Mallis. Här kan du se solen gå ner samtidigt som du får fantastiska vyer från utsiktsplatsen.

Vilken del av Mallorca är bäst?

Stranden i Cala Mesquida anses vara en av Mallorcas finaste. Stranden i Cala Mesquida är barnvänlig och vattnet kristallklart, perfekt för snorkling.

Vilka kändisar bor på Mallorca?

Majoriteten av tiden som den kungliga familjen spenderar på Mallorca är i utkanten av Palma, på Marivent Palace. De har även blivit sedda på Almudaina Palace, som ligger i närheten av Palmas kända katedral.

Är det dyrt att leva på Mallorca?

Varje familj på Mallorca använder i genomsnitt 6.760 euros per år på livsmedel, vilket gör ön till en av de billigare orterna i Spanien . Dyrast är Bilbao (7.250€) följt av Las Palmas (7.200€) och San Sebastian (7.130€).

Hur är det att bo i Palma?

– Palma är en liten storstad som har allt: kulturliv, bra restauranger, shopping, stränder och minst en avgång till Stockholm om dagen. Och även om Mallorca som ö inte är jättestor så finns här massor att göra och se. Det är en fantastisk miljö att vara i och det är lätt att ta sig runt.

Vilken strand är bäst på Mallorca?

Mallorcas 10 bästa stränder

 • Cala Agulla. Cala Agulla, på nordöstra Mallorca, erbjuder fin gyllenbrun sand, perfekt för en omgång beachvolleyboll.
 • Es Trenc. Detta är utan tvekan en av Mallorcas mest kända stränder.
 • Cala Formentor.
 • Port de Pollença.
 • Cala Millor.
 • Playa de Alcudia.
 • Cala Mesquida.

Share this post