Frågor

Var hittar man information om foretag?

Var hittar man information om företag?

I våra e-tjänster Sök företagsinformation och Näringslivsregistret kan du skriva in ett företagsnamn och få reda på organisationsnumret eller skriva in ett organisationsnummer och få reda på vilket företag det hör till. Att kolla organisationsnumren är gratis.

Hur mycket tjänar ett företag?

Bland kvinnor var den 29 900 kronor och bland män 32 200 kronor i månaden. Var fjärde företagare (25 procent) har en lön under 15 000 kronor i månaden. Över 71 procent av företagarna har en lön under medellönen i Sverige. Endast var femte företagande kvinna (21 procent) har en lön över 35 000 kronor i månaden.

Vilken adress har företaget?

Företagets adress är den adress som företaget senast har anmält till Bolagsverket.

Är namnet ledigt företag?

Du kan beställa en förhandsgranskning av Bolagsverket av ett eller flera företagsnamn för att kontrollera om det företagsnamn du har tänkt dig är ledigt eller om det redan finns registreringar som kan komma att bedömas som hinder mot ditt förslag. Det kostar 1 400 kronor (momsfritt) per namnförslag.

Hur mycket lön kan jag ta ut som egenföretagare?

Därför brukar de flesta företagare sätta ett maxtak på sin inkomst för att undvika att lönen överstiger gränsen för statlig skatt. Om du begränsar din årslön till max 537 200 kr under 2021 kommer du undan med att enbart betala kommunalskatt. Det innebär att du ska ha tagit ut drygt 44 700 kr i månaden.

Måste ett företag ha Besöksadress?

Varför behöver adressen vara i Sverige? Ett av syftena med att registrera ett aktiebolags adress är att göra det lätt att komma i kontakt med företaget. Det är också viktigt att Bolagsverkets register innehåller korrekta uppgifter för företagets kunder, borgenärer, domstolar och myndigheter.

Share this post