Frågor

Vilka fordelar finns det med byte av efternamn?

Vilka fördelar finns det med byte av efternamn?

– Man vill individualisera sig lite grann. Man vill ha något eget, och när man gifter sig då blir det just det att man skapar en ny familj – man bär ett son-namn själv som efternamn och då vill man, när man skapar en ny familj och ska få barn och så där, göra det här nya istället, säger Mattias Benke.

Varför byta efternamn?

Du kan byta ditt efternamn till något av följande: dina föräldrars eller någon av dina föräldrars efternamn. ett efternamn som någon av dina föräldrar har haft, om de inte fick det i ett tidigare äktenskap.

Hur kan du ändra ditt efternamn på Skatteverket?

Du kan ändra efternamn på flera sätt, till exempel byta till ett dubbelt efternamn eller till ett efternamn som redan bärs av minst 2 000 personer. På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) Du betalar in avgiften för ett namnbyte till bankgiro 5194-7273.

Hur kan du byta efternamn?

Du kan ändra efternamn på flera sätt, till exempel kan du byta till ett dubbelt efternamn eller till ett efternamn som redan bärs av minst 2 000 personer. Du kan byta efternamn flera gånger.

Hur mycket kostar en ansökan om att byta efternamn?

En ansökan om att byta till ett efternamn som du tidigare har haft kostar 1 800 kronor. Vanligtvis har Skatteverket dina tidigare namn registrerade. Om namnet däremot inte finns registrerat hos Skatteverket måste du visa att du har burit namnet tidigare.

Hur kan du ändra mellannamn för ditt barn?

Från den 1 juli 2017 kan du inte längre ansöka om ett mellannamn. Däremot kan du ändra ett mellannamn som du redan har. Det är avgiftsfritt att ändra mellannamn. Ändra mellannamn; Ansök på blanketten. Ladda ner blanketten SKV 7502 för att ansöka om att byta efternamn eller ändra mellannamn för dig eller ditt barn.

Kan man byta efternamn när man gifter sig?

Vid giftermål är det många som väljer att byta efternamn för att använda samma som maken eller makan. Detta görs inte automatiskt när du gifter dig utan du behöver fylla i en blankett på Skatteverkets hemsida. Det är avgiftsfritt och går att göra antingen efter eller inför vigseln.

Share this post