Ny

Hur ar det att jobba pa Northvolt?

Hur är det att jobba på Northvolt?

Som operatör jobbar du i kärnan av Northvolt, dvs där battericellerna faktiskt tillverkas. Du styr och övervakar maskinerna samt fyller på material samt bidrar till ständiga förbättringar. Hur det går till och hur din arbetsdag ser ut skiljer sig beroende på var i produktionen du arbetar.

När ska Northvolt öppna?

En nedlagd pappersfabrik i Borlänge ska omvandlas till batterifabrik och öppna sent 2024. Enligt Northvolt ska den nya fabriken, som heter Kvarnsveden och köps av Stora Enso, tillverka så kallat aktivt katodmaterial och senare även celler till 100 GWh batterier årligen.

Hur söker man jobb på Northvolt?

– På Northvolt.com/career hittar man alla våra öppna tjänster, idag finns ett par hundra roller redo att sökas. Är man nyfiken på arbete i produktion så finns det en del frågor och svar på northvolt.com/skelleftea och hittar man inte svaret på sin fråga där kan man alltid ställa den via [email protected].

Hur stor är Northvolts fabrik?

Området är lika stort som 40 fotbollsplaner och Northvolts etablering kommer genererar i cirka 3000 arbetstillfällen i Skellefteå när fabriken är helt utbyggd år 2025. Uppbyggnaden av fabriken är indelade i etapper där den första innefattar två produktionslinor som ska vara driftsatta i slutet av 2021.

Hur mycket tjänar man på Northvolt?

Northvolt AB har 513 anställda och gjorde ett resultat på -1 476 849 KSEK med omsättning 1 032 861 KSEK under 2020.

Vilka jobbar på Northvolt?

Andra nyckelroller på Northvolt Ett

  • Skiftledare.
  • Fastighetstekniker.
  • Instrumenttekniker.
  • Industrielektriker.
  • Arbetsmiljöingenjör.
  • Produktionsingenjör.

Hur många jobbar på Northvolt?

Statistik från 2020 års bokslut. Northvolt AB är ett svenskt företag som bygger en fabrik i Skellefteå för tillverkning av litiumjonbatterier för elbilar och för lagring av energi. Northvolt grundades 2015 under namnet SGF Energy av Peter Carlsson och har idag över 2300 anställda.

Hur stor blir batterifabriken i Skellefteå?

Northvolt Ett heter batterifabriken som byggs på Bergsbyns industriområde i Skellefteå. Den ska ha totalt fem produktionslinor, de första två ska köra igång i slutet av 2021. Fabriksytan är lika stor som 71 fotbollsplaner och kommer att ha ungefär 3 000 anställda och 600 robotar när allt är i drift år 2025.

Vart kan man köpa Northvolt?

Avanza, Nordnet och eToro är några alternativ. Där kan du investera direkt metaller, litium eller i bolag som jobbar med Northvolt på olika sätt.

Hur mycket tjänar Peter Carlsson?

Peter Carlssons årslön – över 3,3 miljoner kronor Under 2019 hade vd:n en fastställd förvärvsinkomst på 3 349 600 kronor. Därmed kunde Carlsson plocka ut en månadslön på drygt 279 000 kronor.

Share this post