Ny

Hur mycket kostar det att vara fodervard till hast?

Hur mycket kostar det att vara fodervärd till häst?

Det är sällan du behöver betala för att ha en fodervärdshäst. Ägaren brukar i stället vara glad över att någon vill ta hand om den. Ibland är hästen till salu, och om du och den trivs ihop kan du få köpa den efter en viss tid.

Kan man hyra en häst?

Att hyra häst eller att hyra ponny är det närmaste man kan komma att ha en egen utan att behöva köpa och ta hela ansvaret själv. Bra att veta om att hyra häst/ponny från Grällsta: Schabrak, täcken och andra förbrukningsvaror följer inte med – däremot sadel, träns och grimma.

Vad ska fodervärden stå för?

Vem som står på och betalar för hundens försäkring kan variera, men bestäms och skrivs in i ert fodervärdsavtal. Exempelvis kan fodervärden teckna och stå för kostnaden för en veterinärvårdsförsäkring. Medan uppfödaren har livförsäkring, användbarhetsförsäkring och står för eventuella kostnader relaterade till avel.

Var kan man köpa en häst?

Rasföreningen vet mera Oavsett om det är en ponny eller en stor häst du söker kan du vända dig till respektive rasförening för att få råd och hjälp, till exempel adresser och telefonnummer till uppfödare och kontaktpersoner som kan förmedla hästar till salu.

Till skillnad från när man hyr en häst så betalar man oftast inte någon hyra, utan vanligast är att fodervärden står för de löpande kostnaderna för hästen under året – detta kan dock skilja sig från fall till fall.

Vad kostar det att hyra en häst?

Att hyra en häst augusti till maj (eller ungefär den tiden) brukar kosta mellan 5000 kronor till 8000 kronor. Stora hästar är ofta dyrare att hyra än ponnyer. Priserna varierar, så ring runt och hör efter vad olika stall vill ha innan du bestämmer dig. Men tänk på att det också finns en del oseriösa hästföretag!

Vad innebär det att ha Foderhäst?

Ägaren lånar oftast ut hästen för att hon eller han inte kan ha den själv under en tid. Vanligtvis utgår ingen ersättning till ägaren för att du har hästen på foder utan du betalar för hästens mat och allt annat som behövs för att sköta hästen. Många hittar sin foderhäst via annons medan andra hittar den via bekanta.

Vad är Delfodervärd?

Att vara delfodervärd på Stall Bergstorp innebär att du har en av hästarna lite som din egen. Du får rida minst fyra dagar i veckan. Två dagar rider du lektion (ett hopp- och ett dressyrpass) och två dagar rider du självständigt ute i skogen eller på ridbanan och oftast ihop med någon av de andra delfodervärdarna.

Share this post