Ny

Kan man jobba som underskoterska utomlands?

Kan man jobba som undersköterska utomlands?

Alla länder som är medlemmar i EU har en överenskommelse att man som EU-medborgare får vistas fritt i landet utan att behöva ansöka om något speciellt uppehållstillstånd. Ska du däremot jobba som undersköterska utomlands i ett EU-land längre än 3 månader behöver du registrera dig i landet.

Varför lämnar sjuksköterskor yrket?

Cirka 6 av 10 angav att arbetsvillkoren var en av anledningarna till varför de lämnade sjuk – skö terskeyrket. För drygt 5 av 10 var arbets- miljön, till exempel stress och arbetsbelastning, en anledning. En lika stor andel uppgav att de blev intresserade av ett annat yrke.

Vilka jobb kan man jobba med utomlands?

Några av de vanligaste jobben är Au-Pair, telefonförsäljare, bartender, serveringspersonal, kryssningsfartyg, reseledare och fruktplockare. Andra vanliga jobb i utlandet är kundtjänst eller någon form av konsultuppdrag.

Kan A kassan se om jag är utomlands?

Om du blir helt arbetslös och vill ansöka om a-kassa i Sverige efter att ha arbetat i ett annat land ska du anmäla dig på Arbetsförmedlingen och kontakta en svensk a-kassa för information om medlemskap och ersättning. A-kassan bedömer vilket land som du anses vara bosatt i.

Vilka högskolor har Sjuksköterskeprogram?

Du kan plugga till sjuksköterska på följande universitet och högskolor i Sverige (listan nedan är från hösten 2020):…Utbildning sjuksköterska

  • Blekinge tekniska högskola.
  • Ersta Sköndal Bräcke högskola.
  • Göteborgs universitet.
  • Högskolan i Dalarna.
  • Högskolan i Borås.
  • Högskolan i Gävle.
  • Högskolan i Halmstad.
  • Högskolan i Skövde.

Kan man jobba som sjuksköterska utomlands?

Du kan som sagt behöva ansöka om visum eller arbetstillstånd om du vill jobba som sjuksköterska utomlands utanför EU. Samt få din sjuksköterskelegitimation erkänd i det nya arbetslandet. Något som är fördelaktigt för dig som utbildat dig i Sverige är att svenska specialistbevis är allmänt accepterade.

Share this post