Ny

Maste man ha foraldrars tillstand for att skaffa p-piller?

Måste man ha föräldrars tillstånd för att skaffa p-piller?

Svar. Nej, dina föräldrar måste inte veta eller godkänna att du skaffar p-piller, eller nåt annat skydd mot graviditet. Men det är bra om du kan berätta det för dem. Det beror på att de ansvarar för dig, din hälsa och vilka läkemedel du tar.

Vart sätter man Pplåster?

Du sätter själv plåstret någonstans på huden. Det kan sitta var som helst utom på brösten. Plåstret ska inte sitta på något ställe där huden är irriterad. När du byter plåster ska du också byta ställe.

Kan skolsköterskan skriva ut p-piller?

Efter ett liknande fall nyligen är det aktuella landstingets policy att man har rätt att skriva ut p-piller till 14-åriga flickor efter en ordentlig mognadsbedömning, information om riskerna och dokumentation.

Hur länge kan man skjuta upp mensen med p-piller?

Om du vill ha mens Uppehållet får vara max sju dagar men det räcker alltså med fyra dagar. Har du en karta med 28 tabletter tar du sockerpiller under de sista dagarna på kartan. Hur många de är beror på vilka p-piller du äter. Ofta finns det fyra eller sju sockerpiller.

Kan man bli gravid när man har p plåster?

När du har haft plåster i tre veckor ska du vara utan i en vecka. Under den veckan får du en mensliknande blödning. När den fjärde veckan har gått sätter du på ett nytt plåster igen även om du fortfarande har mens. Du är skyddad mot graviditet även under den veckan som du inte har något plåster.

Får barnmorska skriva ut p-piller?

Ja, vi kan skriva ut p-piller och andra preventivmedel om det inte finns medicinska hinder för detta. Välj guiden Preventivmedel så kommer du i kontakt med någon av våra barnmorskor.

Måste föräldrar veta om p-piller när man är 15?

Det finns ingen åldersgräns för när du får börja med p-piller, det är den som skriver ut det som avgör om det är ett bra preventivmedel för dig. Oftast är det en barnmorska du träffar, men det kan även vara en läkare.

Share this post