Ny

Vad ar W 8BEN avtalet?

Vad är W 8BEN avtalet?

W-8BEN gör att du slipper betala amerikansk skatt för utdelning från amerikanska aktier. Det är en obligatorisk blankett att fylla i om du vill handla med amerikanska aktier.

Hur fyller man i en W 8BEN?

Så här fyller du i ditt W-8BEN-formulär:

 1. Välj Profil under fliken Betalningar.
 2. Klicka sedan på länken Skicka skatteuppgifter.
 3. Skicka Nej som svar på Intyg om aktivitet i USA.
 4. Välj aktuellt land för bolaget eller organisationen.
 5. Välj typ av förmånstagare.
 6. Ange din adress.

Hur fyller jag i W 8BEN?

Hur fylla i W 8BEN Avanza?

När du fyller i ditt w8ben avtal på Avanza Bank, är det bara att skriva in dina uppgifter….Skriv in följande uppgifter på ditt w8ben-avtal:

 1. Ditt namn.
 2. Ditt personnummer.
 3. Ditt medborgarskap (Land)
 4. Din bostadsadress.
 5. Ditt postnummer.
 6. Din postort.
 7. Ditt land.

Hur fyller man i w8ben Avanza?

Innan du börjar handla amerikanska värdepapper behöver du läsa igenom och godkänna avtalet W-8BEN. Anledningen till detta är de krav som amerikanska myndigheter och börser ställer för att du ska kunna handla på och få kursinformation på dessa marknader. Du godkänner enkelt avtalet direkt på sajten.

Hur fungerar amerikanska aktier på Avanza?

Orderläggningen går till på samma sätt som med svenska aktier där du lägger order via sajten. Skillnaden är att du inte kan lägga en avancerad order eller Stop Loss. Innan du handlar din första amerikanska eller kanadensiska aktie måste du ha godkänt ett avtal per land. Du godkänner enkelt avtalen direkt på sajten.

Hur handlar man Amerikanska aktier Avanza?

För att börja handla aktier i USA behöver du fylla i ett specifikt avtal. Du hittar det genom att gå till Avtal för utlandshandel. Observera att om du inte bor i Sverige kan du inte handla med aktier i USA.

Share this post