Ny

Vad kostar det att byta hogtalare i bilen?

Vad kostar det att byta högtalare i bilen?

Då blir det definitivt ett slarvigt jobb. Nu har jag inte exakt koll på var högtalarna sitter i just din bil, men räkna med ca 1.000 kronor paret för installation. Till det kommer så slutsteg med kabeldragning, brukar ligga på runt 1.500-2.000.

Vem bygger billjud?

BRL Electronics har sedan 1997 försett sina kunder med marknadsledande ljud- och bild-produkter till både hem och bil. Tack vare mångårig erfarenhet av branschen kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar som är anpassade efter just dina specifika behov.

Vilken bil har bäst ljudsystem?

1. Ford SYNC B&O Play, 675 W, 7 900 kr (Focus 2019)

Vad är bra ljud?

Det viktigaste för att få bra ljud av egna erfarenheter är en bra stereo. Spelar ingen roll hur bra högtalare man köper, kommer ändå låta skit om stereon är skit. Har man dock skit-högtalare och kvalitets-stereo så kan man ofta få det att låta hyfsat.

Kan man byta högtalare?

Prata med oss innan du byter högtalare Dessutom kan det krävas att man har lite koll på vad man faktiskt ska tänka på när man väljer nya högtalare till bilen – vilket inte alla har. Nedan listar vi tre tips som gör det lättare för dig när du ska byta högtalare.

Hur fungerar billjud?

En del gamla bilstereo har inte lågnivåutgång och då får man använda en omvandlare/adapter som gör om högnivå till lågnivå. Det finns en del steg som har ingång för högnivå också men ljudet kan bli aningen brusigare när man kopplar in där.

Hur bygger man bra billjud?

Det enklaste sättet att få ett bra ljud med ljup och bra tryck är att satsa på baslåda. Bäst resultat får du om om man bygger en låda anpassad för bilen och din musik. Delningsfrekvens för baslådor bör ligga mellan 40-120 HZ. En baslåda spelar djupare än OpenAir.

Vad behövs för att bygga ljud i bil?

2. Färdigt paket eller lösa komponenter?

 • Baspaket.
 • Bilstereopaket med högtalare.
 • Helhetspaket.
 • Högtalarpaket med slutsteg.
 • SPL Högtalarpaket.
 • SPL Högtalarpaket med slutsteg.
 • Raggarpaket.

Vilken stereo är bäst?

Om du vill maxa underhållningen i bilen är Pioneer AVH-X7800BT helt rätt bilstereo för dig. Den 7-tums stora pekskärmen kanske talar sitt tydliga språk, men här får du en riktig multimedia enhet som förhöjer stämningen i bilen. Anslut enkelt till enheten med bluetooth för att lyssna på musik eller nyttja handsfree.

Vad ska man köpa för ljud?

Tips på bra ljudsystem till bilen

 • Baspaket.
 • Bilstereopaket med högtalare.
 • Helhetspaket.
 • Högtalarpaket med slutsteg.
 • SPL Högtalarpaket.
 • SPL Högtalarpaket med slutsteg.

Hur många watt ska en bra högtalare ha?

Med andra ord: Om du från början spelar med 50 watt – till exempel på en fest – och vill spela så att det upplevs dubbelt så högt, så behöver du hela 500 watt! Det är bara ett fåtal högtalare och förstärkare som klarar det här, och om det dessutom ska vara i seriös hifi-kvalitet blir prylarna RIKTIGT dyra.

Hur monterar man högtalare?

Som tumregel rekommenderar Hi-Fi Klubben att du placerar dina högtalare så att diskanten hamnar någorlunda i öronhöjd när du sitter och lyssnar. Diskantens höga toner är väldigt riktningsbestämda och därför hur du dem allra bäst om du har dem direkt i öronhöjd.

Share this post