Ny

Vad menas med progressiv traning?

Vad menas med progressiv träning?

Om du vill bli starkare och komma någonvart med din träning så är det viktigt att satsa på progressiv överbelastning (en av styrketräningens principer). Det innebär att du överbelastar musklerna med jämna mellanrum så de växer och du blir starkare.

Varför har vi progressiv skatt?

Progressiv skatt är skatt som tas ut i större andel ju större inkomsten (eller annan storhet som skatten grundar sig på) är. Den nominella progressionen i inkomstskatten ger inte en fullständig bild av skattesystemets progressivitet.

Vad är progressiv löpning?

Progressiv löpning är det optimala sättet att vänja sig vid lite tuffare rundor. På denna löprunda ska du springa 5 kilometer (eller mer) i ett sträck, men du ska skruva upp tempot. Du ska börja försiktigt och ta i lite extra för varje kilometer.

Vad är Distansfart?

Distansträning innebär en sammanhängande löprunda på 15-75 minuter i ditt eget lugna tempo. Här kan du utgå från det som kallas för ”pratfart” vilket innebär att du ska kunna föra en konversation med en vän. Om du behöver blanda in gång för att kunna prata så är det löpning blandat med gång som är din distansfart.

Vilken hastighet på löpbandet?

Hastigheten på löpband anges oftast i km/h och normalt är maxhastighet kring 18 km/h. Det finns en del modeller som klarar högre farter upp till 20-22 och några extrema för sprintträning som går ännu snabbare. Abilica har flera löpband som klarar 22km/h och Abilica Premium AC maxar på 24 km/h (2:30 min/km).

Varför ska man inte Överträna?

En god återhämtning är viktig för att prestera på en hög nivå. Vid överträning kan motivationen börja bli till tvång och resultera i att prestationerna försämras. Träningen kan bli ett ”måste” för att man ska känna sig nöjd med sig själv, samtidigt som motivationen och lusten att träna inte längre finns där.

Share this post