Ny

Var hittar jag mitt NIE nummer?

Var hittar jag mitt NIE nummer?

Har du förlorat din spanska NIE Antal i Spanien? Behöver du köpa en bil, hyra ett hus eller bli ansluten till internet eller av arbetsskäl? Spårar din spanska NIE Nummeret är enkelt med vårt bokningsformulär.

Hur får jag NIE nummer?

Det du behöver ta med dig är följande:

  1. Pass i original.
  2. 1 kopia av ditt pass.
  3. Dokument som styrker varför du behöver ett NIE nummer.
  4. 1 ifyllt formulär ”EX 15” på SPANSKA. Formuläret kan fyllas i på dator och sedan skrivas ut.
  5. 1 Formulär ”Modelo 790” ska tas med till ambassaden och kan fyllas i hemma eller på plats.

Vad är mitt NIE nummer?

A NIE är ett skatteregistreringsnummer på det spanska fastlandet. I Spanien är det allmänt känt som Número de identidad de extranjero. Spanska NIE Siffror har nyligen kopplats till din vistelse så numret kommer också att visas på din tarjeta de residencia. Numret utfärdas av Polisen i Spanien.

Kan man skaffa NIE nummer i Sverige?

Här i Sverige kan man söka om NIE-nummer (men inte padron) hos Spanska ambassaden i Stockholm eller via konsulaten i Lund och Göteborg. Man ska då skriva ut två blanketter som kallas för EX15 (vilken skall fyllas i innan man kommer till ambassaden eller konsulatet) samt formuläret Modelo 790 som kan fyllas i på plats.

Hur länge håller ett NIE nummer?

Det formulär som krävs får man efter att ansökan har godkänts på plats. Hur länge gäller NIE i Spanien? Det spanska skattenumret NIE är personligt och går inte att överföra. Det innebär att den som får ett NIE behåller samma nummer hela livet.

Vad kostar ett NIE nummer?

Det ungefärliga tillvägagångssättet är att man visar upp sitt pass, lämnar in en passkopia, sin NIE-ansökan och två fotografier. Det brukar även krävas någon form av bevis på varför du behöver ett NIE-nummer, till exempel ett reservationskontrakt. Det hela kostar cirka 10-15 euro (2017) som betalas på banken.

När behövs NIE-nummer?

Lagen i Spanien: Det är viktigt att ha ett NIE (ID-nummer för utlänningar) Alla nyanlända, säsongsarbetare och husköpare i Spanien måste genomgå samma process – ansöka om ett NIE-nummer. Det betyder ”Número de Identidad de Extranjero”, vilket översatt betyder ungefär ID-nummer för utlänningar.

Måste man ha NIE-nummer?

För att kunna äga ett hus eller en lägenhet i Spanien måste man ha ett NIE-nummer, ett ID-nummer som tilldelas utlänningar i Spanien. Hur man får ett sådant går vi igenom här. Översta delen av ansökningsblankett för NIE-nummer.

Vad behövs för Residencia?

För att kunna ansöka om residencia och få lov att stanna i landet mer än 90 dagar, behöver man kunna visa att man har en månadsinkomst på minst 400 euro/ månad som kommer in på ett spanskt bankkonto. Man måste även visa upp ett personbevis, ett hyreskontrakt, pass och NIE- nummer.

Vad innebör att vara resident i Spanien?

Resident i Spanien eller inte – Den spanska utlänningslagstiftningen. Om du är resident eller inte i Spanien beror på hur många dagar du vistas i landet per år. Om du vistas mer än halva året (på skattespråk minst 183 dagar per år) är du resident i Spanien, vare sig du vill eller ej.

Share this post