Ny

Varfor behover vi poliser?

Varför behöver vi poliser?

Polisen ska hjälpa människor och stoppa brott. Det är polisens arbete att utreda brott och försöka lösa brott. Det gör polisen genom att prata med människor som kan veta något om brottet. Ibland behöver du samarbeta med polisen för att de ska kunna göra sitt jobb.

Vad finns det för fördelar med att vara polis?

De största fördelarna är den extremt goda person och lokalkännedomen du skaffar dig som polis på en liten ort. Du får en otrolig bredd på yrket som sådant. Bra stämning på arbetsplatsen genom att alla känner alla. Du har stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation.

Är polis ett bra jobb?

Oavsett om du vill bli ingripandepolis, brottsutredare eller ingå i insatsstyrkan är polis ett viktigt, omväxlande och stimulerande yrke. Som polis kommer du att göra skillnad i människors liv, i stort och smått. Du måste kunna hantera utmanande situationer och fatta rätt beslut även under pressade förhållanden.

Har Sverige brist på poliser?

Polistillväxten går långsamt i Region mitt. 2015 hade man 166 poliser per 100 000 invånare, när samma undersökning gjordes 2020 så låg siffran på 167 poliser per 100 000 invånare.

Får man välja vart man vill jobba som polis?

Poliser är precis som alla andra fria att söka lediga tjänster i vilken stad de än önskar. Det finns inga krav på att poliser vare sig ska eller inte ska arbeta i staden de bor, utan detta är helt och hållet upp till varje polis att själv avgöra.

Hur lätt är det att få jobb som polis?

Just nu är det väldigt lätt att få ett jobb som polis om man har rätt kvalifikationer som krävs. I Sverige finns det nu 34000 medverkande varav 21000 är poliser.

Hur många poliser saknas i Sverige?

I nuläget har det tillkommit 1 300 poliser, och utvecklingen går trögt i framförallt polisregion Stockholm, där antalet poliser minskat med 143 stycken sedan nyår. Det saknas alltså 4 000-5 000 poliser för att klara målet – förhoppningen står till de runt 3 000 personer som nu går polisutbildningen.

Share this post