Populära

Ar det svart att jobba som saljare?

Är det svårt att jobba som säljare?

En säljare behöver goda fackkunskaper om sin egen bransch och marknad. Du följer utvecklingen inom ditt område och känner till konkurrenternas varor och tjänster. Arbetar du t ex med industriell försäljning (rådgivande säljare av lösningar/system) bör du vara insatt inom detta område.

Vad behöver man för att bli en bra säljare?

Vad utmärker en bra säljare, tycker du? Bra kommunikationsförmåga och förmåga att skapa tillit, bygga förtroende och goda relationer. Man måste ha stor kunskap om det man säljer, ha mycket eget driv och vara modig – våga trycka volymer. Bättre att våga och att det blir för mycket någon gång än att hålla igen.

Hur är det att jobba med försäljning?

Gemensamt för alla säljjobb är att du bekväm med att ta kontakt med människor och bra på att lyssna på vad kunden verkligen behöver och önskar sig. Eftersom arbetet ofta är självständigt måste du vara beredd att ta stort ansvar för alla led i försäljningen.

Varför gillar du att jobba med försäljning?

8. ”Varför gillar du att jobba med försäljning?” ”Jag brinner för att hjälpa kunder att uppnå… a, b och c.” Det här är ett svar som indikerar att säljaren har rätt attityd gällande sitt uppdrag – att hjälpa kunderna. ”Jag vill tjäna massor med pengar” är ett inte lika bra svar, som ni säkert förstår.

Vill inte jobba som säljare?

Har du väl blivit en »trött säljare« kan det vara läge att testa något nytt. Du behöver en ny utmaning, en nystart. Det har länge varit på modet att utmana kunden. På samma sätt bör du som säljare våga utmana dig själv.

Är det lätt att jobba som säljare?

Att arbeta som säljare är socialt, vilket många uppskattar. Istället för att sitta stilla på ett kontor bakom ett skrivbord, är det vanligt att man åker runt på olika platser och träffar nya människor. Dock finns det som bekant olika typer av säljare. En telefonförsäljare är tämligen stillasittande.

Är säljare manipulativa?

Ibland är det allergi mot det som kan uppfattas som manipulativa knep (vilket vi inte sysslar med men som kunder kan misstolka det som utifrån högt ställda försvar). Ibland är det en bild av hur de själva framgångsrikt drivit försäljning en gång i tiden som utgör mallen för hur man lyckas.

Hur känner man igen en manipulativ person?

Manipulatorn försöker få andra människor att ge honom saker, göra saker, eller bete sig på ett visst sätt utan att säga klart och tydligt att det är det han vill ha av den andre. En människa som är öppen och tydlig med vad hon vill ha av dig är inte manipulativ.

Hur vet man när man har blivit manipulerad?

Någon som är bra på att manipulera spelar gärna på dina känslor och svagheter för att driva igenom sin sak, ofta med inslag av härskartekniker. Målet är ofta att nå resultat med minsta möjliga egen ansträngning.

Vad är en säljares viktigaste egenskaper?

Dessa egenskaper efterfrågas: Att säljaren visar prov på engagemang och egna drivkrafter. Att säljaren är anvarstagande och kan arbeta självständigt. Att säljaren har en erkänt god social kompetens och har en välutvecklad kommunikationsförmåga. Att säljaren har ett utpräglat mål- och resultatfokus.

Share this post