Populära

Har inte rad med tandstallning?

Har inte råd med tandställning?

Det bästa är att du vänder dig till din tandläkare för råd. Om hen anser att du har ett problem med bettet eller med tänderna som behöver åtgärdas med tandställning, så kan du få det kostnadsfritt.

Vad innebär en förskottsbetalning?

En förskottsbetalning innebär att kunden har betalat för varor eller tjänster som ännu inte har levererats eller utförts. Det betyder i sin tur att mottagaren av förskottsbetalningen, till exempel ett företag, har en skuld till kunden i form av varor som inte har levererats eller arbeten som inte har utförts.

Kan barn och ungdomar få tandreglering och tandställning?

Barn och ungdomar upp till och med 23 år kan få kostnadsfri tandreglering och tandställning om de har en bettavvikelse som gör det svårt att bita och tugga. Det är specialisttandläkaren som bestämmer om tandregleringen är kostnadsfri.

Hur mycket kostar tandreglering med osynlig tandställning per käke?

Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare. Ungefär 10.000-15.000 kronor mer än en vanlig tandställning per käke.

Vad gäller förskottsbetalningen i leverantörsfaktura?

Gäller förskottsbetalningen en leverantörsfaktura som betalats i förskott, gäller på samma sätt att den ingående momsen ska redovisas när förskottsbetalningen till leverantören genomförs. Det är alltså betalningsdagen som styr momsredovisningen, inte faktureringsdagen.

Hur lång tid tar det att spänna tandställning?

Behandlingen. När tandställningen sedan ska sättas på plats så limmar tandläkaren eller en ortodontiassistent fast plattor av antingen metall eller keramik på tändernas utsida eller insida (osynlig tandställning). Detta tar ungefär en timme för varje käke. Det gör inte ont och du behöver ingen bedövning.

Hur ser jag ut med tandställning?

Oroa dig inte, nu kan du bära dem också – den här appen kan du prova braces med olika färger. Applicera bara klistermärkena på din egen och du kommer se själv vad du skulle se ut med behållare. När du lägger till klistermärken på dina foton kommer du att charma alla med ditt söta leende.

Vad gör man om man inte har råd att gå till tandläkaren?

Du kan vända dig till socialtjänsten i din kommun om det inte finns några andra alternativ till att betala för tandvården. Då kan du ansöka om försörjningsstöd. Det kallas också för ekonomiskt bistånd. Du kan oftast få ekonomisk hjälp för sådan tandvård som måste göras direkt.

Share this post