Populära

Hur betalar jag kvarskatt?

Hur betalar jag kvarskatt?

Hur gör jag för att betala restskatt? Du kan betala restskatten när som helst innan 12 november 2021, alternativt 12 mars 2022. Du väljer själv om du vill betala med Swish eller bankgiro. Swish: Logga in på Mina sidor på Skatteverkets hemsida.

Du som har kvarskatt att betala ska göra en inbetalning till ditt skattekonto. Du kan dela upp betalningen eller betala allt på en gång. Du kan betala med Swish eller med bankgiro.

Hur undviker jag kvarskatt?

Det enklaste sättet att undvika restskatt är att se till så skatten bli rätt från början. Ett sätt att göra det är att undersöka vilken pensionsutbetalare som betalar ut mest pension till dig. Det är den utbetalaren som ska dra mest i skatt – och det är du själv som måste begära att det sker.

Är kvarskatt och restskatt samma sak?

Vad är restskatt? Restskatt, kvarskatt eller underskott är den summa pengar du är skyldig Skatteverket om du inte betalade tillräckligt med preliminärskatt förra året. Om det tvärtom visar sig att du betalade för mycket skatt får du tillbaka pengar, skatteåterbäring.

Kan man betala kvarskatt med Swish?

Om du fick ditt slutskattebesked i augusti och hade skatt att betala ska din inbetalning vara bokförd på Skatteverkets konto senast detta datum. Du kan betala antingen via bankgiro eller via Swish. Vill du betala med Swish gör du det på Mina sidor eller i e-tjänsten Skattekonto.

Varför får jag så mycket kvarskatt?

Varför har jag fått kvarskatt? Att du får kvarskatt kan ha flera orsaker: Din arbetsgivare kan ha dragit för lite skatt under året. Har du fler än en arbetsgivare eller pensionsutbetalare samtidigt kan skatteavdraget bli för lågt.

När skall Restskatten betalas 2021?

14 november 2022: Om du får ditt slutskattebesked i augusti. 13 mars 2023: Om du får ditt slutskattebesked i december. Om du är osäker på vilket datum som gäller i ditt fall kan du kika i ditt slutskattebesked. Där anges datumet då restskatten senast ska vara inbetald.

Share this post