Populära

Hur blir man Kinesiolog?

Hur blir man Kinesiolog?

Yrkesutbildning till Kinesiolog Utbildningen är en 1-årig Yrkesutbildning på deltid, 13 intensivkurser (4 dagar) under ett år, för dig som vill få en unik yrkesutbildning inom kinesiologi och manuell muskeltestning, akupressur, näringskinesiologi och energipsykologi.

Vad är en kinesiolog?

Kinesiologi är ett grekiskt sammansatt ord av kinesis = rörelse och logos= lära, som tillsammans bildar rörelselära. Det är läran om hur kroppen ska röra sig och fungera hos en fullt frisk individ.

Varför kinesiologi?

Kinesiologi är ett grekiskt sammansatt ord av kinesis = rörelse och logos= lära, som tillsammans bildar rörelselära. Det är läran om hur kroppen ska röra sig och fungera hos en fullt frisk individ. Inom Kinesiologin så arbetar man för att se till att öka möjligheten till den egna självläkningsprocessen.

Hur lång tid tar det att bli kiropraktor?

Kiropraktorutbildningen i Sverige är fem år lång och innehåller både teoretiska ämnen, praktiska moment och klinisk tjänstgöring. Utbildningen är CSN-berättigad och efter examen kan du ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen.

Vad krävs för att bli kiropraktor?

Du som vill gå en kiropraktorutbilding kan göra det antingen i Sverige eller utomlands. Kiropraktorutbildningen i Sverige är fem år lång och innehåller både teoretiska ämnen, praktiska moment och klinisk tjänstgöring. Utbildningen är CSN-berättigad och efter examen kan du ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen.

Vad kan en kinesiolog göra?

En kinesiolog lär sig att läsa av hur nervsystemet reagerar och kan se hur kroppen kommunicerar och hanterar allt den utsätts för, samt kan även hjälpa till att få kroppen att förstå hur den skall arbeta.

Vad kan en kinesiolog?

Inom Kinesiologi arbetar man med muskeltestningar, för att förstå vad som är i obalans och vad som behöver behandlas. Muskeltestning är en subjektiv undersökningsmetod. Kroppen skickar elektriska nervimpulser från och till ryggmärgen, hjärnan, körtlar, sinnesorgan, receptorer och andra organ.

Vad krävs det för att bli kiropraktor?

Vad behöver man för att bli kiropraktor?

För att kunna jobba som kiropraktor behöver du studera fem år på heltid och sedan göra ett år av praktiktjänstgöring för att få en legitimation. Den praktiska tjänstgöringen består av två delar: nio månader hos en legitimerad kiropraktor och tre månader i den offentliga hälso- och sjukvården.

Share this post