Populära

Hur gammal maste man vara for att bli PT?

Hur gammal måste man vara för att bli PT?

+ Är jag för gammal för att bli PT? -Absolut inte! Att lära sig om träning, kost och hälsa är relevant oavsett hur gammal du är. När det kommer till PT-yrket finns det en marknad för alla.

Vad krävs för att bli en personlig tränare?

Så blir du personlig tränare Du kan till exempel läsa PT-utbildningar på Yrkeshögskolan, folkhögskolor eller via utbildningar som anordnas av gym och träningsanläggningar. Men du kan även studera på högskola under tre år vilket öppnar upp för jobbmöjligheter på högre nivå som till exempel friskvårdskonsulent.

Är det svårt att få jobb som personlig tränare?

Innan du bestämmer dig för att utbilda dig till PT undrar du antagligen hur svårt det är att få jobb som personlig tränare. Med rätt PT utbildning är svaret: inte svårt alls! Faktum är att just nu skriker branschen efter personliga tränare.

Kan vem som helst bli PT?

Utbildning till PT kan även finnas inom folkhögskolan. Du kan även få arbete som PT efter att ha gått ett antal kortare kurser hos privata utbildningsanordnare, som ofta är ihopsatta i olika steg. F d professionella idrottsutövare kan också bli PT efter det att de har avslutat sina karriärer som aktiva inom sin idrott.

Kan man vara PT utan utbildning?

Många som funderar på att jobba som PT undrar om man behöver en licens eller gå en speciell pt-utbildning för att börja arbeta inom yrket. Svaret är att personlig tränare inte är en skyddad yrkestitel (som till exempel läkare eller advokat är), och att en licens därför inte är ett krav.

Hur mycket kostar en PT utbildning?

Vad kostar det att bli PT hos Active Education?? Undervisningskostnaden ligger mellan 44.900 – 52.900 kr per termin (5 månader), beroende på vilket utbildningspaket du väljer. En administrationsavgift på 2500 kr tillkommer på samtliga utbildningar.

Hur mycket tjänar en personlig tränare?

Arbetar du 8 timmar om dagen (8 kunder varje dag måndag – fredag, och ledig under helgen) kan du tjäna mellan 500-600.000 kr per år, eller ca. 42.000 – 50.000 kr i månaden. Ökar du med en eller två kunder per dag eller jobbar någon dag i helgen, kan du snabbt tjäna ännu mer.

Finns det jobb som personlig tränare?

Det finns många olika vägar att gå när du är utbildad personlig tränare. Du kan jobba på gym, driva eget, coacha online och arbeta med företagsfriskvård. Här ger vi dig några av de vanligaste arbetsformerna som personlig tränare.

Är personlig tränare ett bra jobb?

Vad tjänar jag som PT? Detta varierar beroende vilken anställningsform och hur mycket erfarenhet du har. Enligt framtid.se är genomsnittslönen 30 400 kronor i månaden före skatt. Vi har däremot elever som tjänar betydligt mer än så bara ett år efter utbildningen.

Är PT utbildning svår?

Summerande när det gäller själva ämnena i PT-Utbildningen är ingenting särskilt svårt. Det handlar bara om att lära sig och till en början att memorera anatomin. Vi brukar säga att utbildningen tar i snitt 6-10 veckor om studierna närmar sig heltid men det beror helt och hållet på vad du har för bakgrund.

Är det värt att utbilda sig till PT?

Kan jag leva utav att jobba som personlig tränare? Svaret är såklart ja. Personlig tränare som yrke har i 2020 mycket högre status än för bara några år sedan, och antalet PTs som arbetar heltid ökar stadigt. Detta gäller inte enbart i de större städerna, utan även på mindre orter.

Vad kostar det att bli personlig tränare?

Pris: 19.900kr för samtliga omgångar.

Share this post