Populära

Hur varmt ar det i Sydafrika i juli?

Hur varmt är det i Sydafrika i juli?

Temperaturtabell för Sydafrika, från Johannesburg året runt

Månad Medel Dag Medel Kväll
juli 17°C 4°C
augusti 20°C 7°C
september 22°C 9°C
oktober 24°C 11°C

Hur är Sydafrikas klimat?

I området omkring Kapstaden – det vill säga det sydvästliga hörnet av Sydafrika, är det huvudsakligen torrt Medelhavsklimat med mycket sol. När man reser mot nordost, genomgår klimatet en betydlig förändring. Sydostkusten är den våtaste delen av landet, medan resten av Sydafrika mestadels har subtropiskt klimat.

Vilka årstider har Afrika?

Vår: Augusti till mitten av oktober. Sommar: Mitten av oktober till mitten av februari. Höst: Mitten av februari till april. Vinter: Maj till juli.

Vilken tid på året är bäst att åka till Zanzibar?

När är bästa tiden att resa till Zanzibar? Bästa tid att åka är juli-oktober och jan-mars. Under november-december infaller regnperioden med korta regn.

När ska man åka till Afrika?

Bästa tiden för en safari i Afrika – Kenya och Tanzania Någon av de torra perioderna i januari till mars och juli till oktober är den absolut bästa tiden för en safari i Afrika om du har tänkt att åka till något av dessa länder.

Hur varmt är det i Afrika på natten?

Afrika Väderstatistik och klimat En sommardag i juli blir det ungefär 27 grader på dagen i Afrika och 14 grader på natten. En vinterdag i januari är det normalt cirka -8 grader på dagen och -14 grader på natten.

Vilken klimatzon ligger Sydafrika i?

Geografi. Sydafrika ligger längst ner i söder på den afrikanska kontinenten och har Indiska Oceanen i öst och Atlanten i väst. Ett subtropiskt fuktigt klimat präglar landets östkust medan klimatet i väst är torrare och mer tempererat.

Share this post