Populära

Maste man ha stotfangare?

Måste man ha stötfångare?

Egentligen får man det inte på 1969 års modell och senare då dessa ska uppfylla krocktestbestämmelser som det inte går att intyga att de klarar om man modifierar såna här detaljer…men bilprovningen har mer eller mindre slutat bry sig.

Är det olagligt att köra utan kofångare?

Du får köra utan kofångare om det inte finns några vassa kanter eller andra vassa föremål som kan skada trafikanter vid en eventuell olycka. Du bör i dagsläget enligt Bilprovningen i vart fall inte att behöva riskera att ombesikta din bil.

Får man köra utan front på bilen?

Om det finns skarpa eller vassa kanter som oskyddade trafikanter kan skada sig på vid en kollision kan du nog tyvär få problem. Klä in i eventuella kanter, utstickande objekt i tjock skumgummi, fäst med mycket tejp och var trevlig vid möjlig konfrontation med ordningsmakten så löser det sig nog.

Måste man ha dörrar på bilen?

Ja, alla dörrarna måste man kunna öppna antingen från insidan eller från utsidan. Detta gäller dock inte för bakluckan, men vi måste kontrollera att det finns en varningstriangel så ta gärna fram den innan besiktningen. Vi bryr oss om din integritet.

Är det olagligt att köra bil utan dörrar?

”Svar:Nej det är inte tillåtet. Om du kör bilen utan dörrar och råkar ut för en av polisens flygande inspektion kommer fordonet att föreläggas om en kontrollbesiktning.”

Vad händer om man kör en bil med körförbud?

En bil med körförbud får inte framföras på allmän väg. Undantag görs för att köra kortast lämpliga väg till verkstaden för reparation eller besiktning. Om en bil med körförbud ändå framförs i trafik riskerar bilägaren böta 1500 kronor.

Kan man bli av med körkortet om man kör med körförbud?

Du får köra till och från verkstad (samt bilproving, även provköra) med skattad och försäkrad bil. Du blir inte av med kortet.

Vad händer om jag kör Obesiktat?

I och med att bilen inte är besiktigad inträder körförbud. Du får då endast köra kortast lämpliga väg till verkstad för reparation eller till kontrollbesiktning. Om du ertappas med att framföra körförbudsbelagt fordon renderar det 1500 kr i böter.

Vad händer om bilen inte går igenom besiktningen?

Om du inte har varit på efterkontroll inom 30 dagar får ditt fordon körförbud. Efter ytterligare 30 dagar måste du dessutom göra en ny kontrollbesiktning. Efter tre underkända kontroller i rad måste du återkomma för en efterkontroll inom en vecka, annars inträder körförbud, oavsett var i perioden du befinner dig.

Vad menas med användningsförbud?

Användningsförbud innebär att du inte får köra fordonet. Om du ändå gör det kan polisen stoppa dig och ta fordonets registreringsskyltar. Om du ska köra, köpa eller sälja ett fordon är det därför viktigt att kontrollera att fordonet inte har obetalda fordonsrelaterade skulder och användningsförbud.

Får man köra en bil utan stötfångare?

Re: Köra utan stötfångare – Tillåtet? #223889. Ska man vara noga så ska den sitta där från årsmodell 70 och nyare på grund av krocksäkerhetsbestämmelsena som kom då. Man får inte göra något som försämrar krocksäkerheten.

Share this post