Populära

Vad galler vid avbokning av stuga?

Vad gäller vid avbokning av stuga?

Om du avbokar (högst 40) dagar eller senare före avtalad ankomst, måste du betala (högst 90%) av hyran. Om du redan hunnit betala mer än vad du i så fall blir skyldig att betala, så får du omedelbart tillbaka mellanskillnaden från den du betalade till.

Kan man avboka hotell?

Vilka rättigheter har jag enligt EU:s konsumentlagstiftning i den här situationen om jag måste avboka min bokning? Det finns inga regler i EU:s konsumentlagstiftning om villkoren för och konsekvenserna av inställda individuella tjänster, t. ex. bokning av hotell eller annan inkvartering.

Vad krävs för att avboka en resa?

Dina möjligheter att få pengarna tillbaka när du avbokar en vanlig flygbiljett beror på villkoren för din bokning. Du har ingen ångerrätt men det går alltid att avboka en flygresa. Om du inte har ett avbeställningsskydd så får du bara tillbaka pengar för skatter och avgifter som ingår i biljetten.

Kan man få ersättning från flera reseförsäkringar?

Schablonersättningar kan betalas ut från flera håll. Har du flera reseförsäkringar, till exempel både i hemförsäkringen och genom ditt bank- eller kreditkort, kan du göra en skadeanmälan till båda bolagen.

Hur får man läkarintyg för att avboka resa?

Om du måste avbeställa din resa på grund av att du blivit akut sjuk eller råkat ut för ett olycksfall behöver du kunna visa upp ett läkarintyg för försäkringsbolaget. Läkarintyget bör innehålla uppgifter om din diagnos och ett datum för din första behandling eller undersökning.

Vad gäller för avbokning Airbnb?

Strikt

  • För att få en fullständig återbetalning måste gäster avboka inom 48 timmar efter bokning, och avbokning måste ske minst 14 dagar före incheckning.
  • Om de avbokar mellan sju och 14 dagar före incheckning får du 50 % betalt för alla nätter.
  • Om gästen avbokar efter det får du 100 % betalt för alla nätter.

Vad innebär reservera på Airbnb?

Boka direkt (dessa annonser har knappen Bekräfta och betala) kräver inte godkännande från värden. Istället kan du bara välja dina resedatum och boka direkt utan att vänta på att värden ska svara. Du kan fortfarande skicka meddelanden till värden i förväg med eventuella frågor.

Vad händer om man skadar sig utomlands?

Du måste själv betala dina sjukvårdskostnader om du blir sjuk i något annat land i världen. Du som har en hemförsäkring kan ha ett reseskydd. Via en larmcentral som är kopplad till den försäkring du har kan du få information om vilket sjukhus du kan kontakta om du blir sjuk utomlands.

Share this post