Populära

Vad staller e-handelslagen for krav pa saljaren?

Vad ställer e-handelslagen för krav på säljaren?

E-handelslagen ställer följande krav på säljaren vid en beställning: Säljaren ska ha tekniska hjälpmedel som gör det möjligt för kunden att upptäcka och rätta till inmatningsfel innan hen gör en beställning. Säljaren ska också informera om hjälpmedlen och vilka steg kunden måste gå igenom för att göra en beställning.

När gäller Prisinformationslagen?

När du köper en vara eller en tjänst av ett företag ska du får korrekt och tydlig information om vad varan eller tjänsten kostar. Reglerna för detta finns i prisinformationslagen och olika föreskrifter och överenskommelser som kompletterar lagen.

Vad skall E-handelslagen informera kunden om?

Lagen ställer krav på att information om dina kontaktuppgifter och pris finns på din webbplats. Ange ditt namn, organisationsnummer, adress och e-postadress. Informera klart och tydligt om pris på varor och tjänster. Om skatter och fraktkostnader tillkommer ska det anges särskilt.

Vad är syftet med e-handelslagen?

E-handelslagen skyddar dig när du handlar produkter på nätet. Den ställer krav på vad företaget måste informera dig om och vilka tekniska hjälpmedel som måste finnas när du gör en beställning.

Vad gäller vid privat försäljning?

När du köper av eller säljer till en annan privatperson gäller inte konsumentlagstiftningen. Det betyder att du inte har samma skydd som när du handlar av ett företag. Men trots det kan en köpare ha rätt att klaga på en felaktig vara.

Vad gäller när du handlar på nätet av en privat person?

Vilken lag gäller när du handlar på nätet?

När du som privatperson handlar av ett företag på internet är det distansavtalslagen som gäller. Den innehåller, till skillnad från konsumentköplagen, en lagstadgad ångerrätt. När du handlar i butik online så har du därför alltid rätt till 14 dagars öppet köp, förutom i vissa undantagsfall som nämns i lagen.

Hur går det till när man vill reklamera en vara?

Reklamera skriftligt Det finns inga krav på hur du ska reklamera (klaga på felet), men vi rekommenderar att du kontaktar företaget skriftligen. Då kan du bevisa att du har klagat och att du har gjort det i rätt tid. Du kan till exempel skicka ett mejl. Tänk på att spara mejlet som bevis.

Vad gäller vid köp av en annan privatperson?

När du handlar av en privatperson, exempelvis på Blocket, kan du inte ångra dig på samma sätt som om du handlar av ett företag. För att ångerrätt ska gälla måste du och säljaren ha kommit överens om det innan köpet. Även om säljaren friskriver sig från ansvar för fel så kan köparen ha rätt att reklamera.

Share this post