Populära

Vem ager Moderna Forsakringar?

Vem äger Moderna Försäkringar?

Moderna Försäkringar är en filial till Tryg Forsikring A/S i Danmark. Inom koncernen arbetar 3400 medarbetare runtom i de tre nordiska länderna Norge, Danmark och Sverige.

När grundades Länsförsäkringar?

1936Länsförsäkringar / Grundades

När grundades Länsförsäkringar Uppsala?

Produktutbudet har ökat kraftigt liksom antalet försäkringar och övriga tjänster. År 1952 började vi teckna motorfordonsförsäkring och sedan har vi ökat utbudet stadigt – allt ifrån vår livverksamhet som vi startade 1985, vår bank som vi startade 1996 till fastighetsförmedling som vi startade 2007.

Hur länge har Länsförsäkringar funnits?

Första bolaget grundades 1801 Länsförsäkringsbolagen har en drygt tvåhundraårig historia som lokalt förankrade, kundägda försäkringsbolag. Det första länsförsäkringsbolaget, Länsförsäkring Kronoberg, grundades redan år 1801, flertalet av de övriga under de närmaste decennierna därefter.

Hur gammalt är Länsförsäkringar?

För all tid. Sedan 1848. Länsförsäkringar Jämtland har en historia som börjar redan 1848 och den börjar med idén att bönderna skulle hjälpa varandra om någon av gårdarna brann ner.

En del av Tryg – Nordens största försäkringskoncern Moderna Försäkringar är en del av Trygg-Hansa, filial till Tryg Forsikring A/S i Danmark.

Är Folksam statligt?

Sedan januari 2020 är Ylva Wessén vd och koncernchef. I Folksam Saks och Folksam Livs styrelser representeras kunderna av bland andra Kooperativa Förbundet (KF), OKQ8, HSB, Riksbyggen, LO och TCO….Folksam[redigera | redigera wikitext]

Folksam
Typ Försäkringsbolag
Antal anställda 3 600
Historia
Grundat 1908

Vem startade Folksam?

Folket + Samarbete = Folksam Detta stämmer med den kooperativa idén och därför väcks tanken inom Kooperativa förbundet om en lösöresförsäkring. Tanken är att skapa bättre förutsättningar och större trygghet för vanliga människor. Därför startar Ömsesidiga Brandförsäkringsföreningen bolaget Samarbete 1908.

Vad hette Moderna Försäkringar förut?

Historia. Bolaget har funnits sedan 1916, då Atlantica Båtförsäkring startade sin verksamhet inom marin- och transportförsäkringar. 1999 startade de nya affärsområdena Bilsport & MC samt Moderna Försäkringar sakförsäkringsbolag. Ägare var då Kinnevikskoncernen.

Är Folksam börsnoterat?

På så sätt skapar vi samtidigt trygghet i samhället i stort. Vår verksamhet utgår från vår vision, att våra kunder är våra ägare och att hållbarhet är en god affär….Folksam i siffror 2020.

Antal anställda 3 884 personer
Könsfördelning i styrelse Folksam Liv Kvinnor: 50 % Män: 50 %

Share this post