Populära

Vilka arbetsuppgifter har en bilforsaljare?

Vilka arbetsuppgifter har en bilförsäljare?

Bilförsäljare söker upp eller blir uppsökta av kunden och börjar vanligen med att demonstrera bilen och låta kunden provköra den. Sedan förhandlar bilförsäljaren priset med kunden. Detta är särskilt viktigt när det gäller begagnade bilar, då kunden ofta vill pruta.

Vilken bransch tillhör bilförsäljare?

Som bilförsäljare är det vanligt att man arbetar inom försäljning inköp marknadsföring. Liknande yrken är till exempel skoförsäljare, affärsbiträde fackhandel och båtförsäljare.

Vad krävs för att bli en bilförsäljare?

Det finns olika vägar man kan gå för att bli bilförsäljare. Man kan utbilda sig inom gymnasieskolan på Handels- och administrationsprogrammet, inriktning Handel och service, eller Samhällsvetenskapliga programmet, inriktning Ekonomi. Det är ofta en merit att man har kunskaper om bilar.

Hur fungerar bilhandlare?

Bilhandlaren är bunden av allt som har utlovats innan köpet om det inte har ändrats innan köpet, till exempel i avtalet mellan er. Det kan handla om information som lämnats till dig direkt men även i marknadsföring eller på ställen som bilens framruta. När du köper en bil av en bilhandlare gäller konsumentköplagen.

Är bilförsäljare ett bra jobb?

Har man en bra dag på jobbet och säljer många bilar får man en kick av försäljningen och det tycker jag är det roligaste med att vara bilförsäljare. För att lyckas i denna roll behöver du alltid vara tillgänglig och finnas på plats. Svara i telefon, ta emot kunder i hallen och vara trevlig och tillmötesgående.

Hur mycket får man i lön som bilförsäljare?

30 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur mycket får en bilförsäljare i lön?

Medellön. 30 000 kr.

  • Man. 31 300 kr.
  • Kvinna. 29 400 kr.
  • Yrkesprognos. Balans.
  • Hur mycket tjänar en bra bilförsäljare?

    Hur mycket tjänar en bilförsäljare i månaden?

    Så mycket tjänar en Bilförsäljare i Sverige En Bilförsäljare i Sverige tjänar i snitt 30 000 kr i månadslön.

    Share this post