Populära

Vilken brevlada ar bast?

Vilken brevlåda är bäst?

1. Bäst i test – Veckopostlåda Karolina. Veckopostlåda Karolina är en riktigt stor och ordentlig brevlåda som är tillverkad med en robust konstruktion. Brevlådan rymmer post från flera veckor och gör det även möjligt för dig att ta emot paket.

Vem ansvarar för postlådor?

Sätta upp ny eller flytta en postlåda Om du flyttar eller sätter upp en låda utan att stämma av placeringen kan det leda till att din post inte delas ut. Det är alltid du som postmottagare eller fastighetsägare som ansvarar för att sätta upp, flytta och märka din postlåda.

Vilken färg på brevlåda?

I de blå brevlådorna läggs ”lokalpost” (försändelser inom det lokala postnummerområdet). I gula brevlådor läggs försändelser till övriga postnummerområden och till utlandet.

Vem säljer postlådor?

Här på Byggmax hittar du ett stort sortiment av postlådor i olika prisklasser och utföranden. Alla lika lätta att montera.

Vilken postlåda blå eller gul?

I gul brevlåda läggs försändelser till utlandet och övriga postnummerområden. försändelser till utlandet och övriga postnummerområden. I blå brevlåda läggs ”lokalpost” (försändelser inom det lokala postnummerområdet, här Stockholmsområdet). I gul brevlåda läggs försändelser till utlandet och övriga postnummerområden.

Får brevbärare köra på trottoaren?

1. Posten ska följa gällande trafikregler, som säger att inget fordon – inte heller cyklar – får framföras på gångbanor som trottoarer. Brevbärarna får inte heller köra upp och ner vid brevlådan.

Vad är skillnad mellan gul och blå postlåda?

Vad är skillnaden på postlåda och brevlåda?

I en brevlåda stoppar man det man vill skicka till någon. Är det Postens låda så är den gul eller möjligen röd när det lackar mot jul. Andra företag kan ha andra färger. En postlåda är en låda där du får post, oftast räkningar och julkort numera.

Hur långt till brevlådan?

Den ska vara i direkt anslutning till bostaden, max 10 meter från ytterdörren. Alla ska ha rätt att kunna hämta sin egen post och inte vara beroende av någon annan. 100 meter är lagomt. 50 meter och lördagsutdelning också.

Vart är min brevlåda?

Logga in på Mina sidor för att se om du har en digital brevlåda.

Share this post