Rekommendationer

Hur blir man en CEO?

Hur blir man en CEO?

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som CEO. Många yrkesverksamma är utbildade Civilingenjörer, Civilekonomer, Statsvetare eller har kandidatexamen i Ekonomi, i Internationella Relationer eller i Internationella Affärer. Bra gymnasial grundutbildning finns på Ekonomiprogrammet.

Vad ska man studera för att bli vd?

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som VD. Många nuvarande VD är utbildade Civilingenjörer, Civilekonomer eller Statsvetare, men det finns också exempel på att VD har andra utbildningar t. ex kandidatexamen i Ekonomi, i Internationella Relationer eller i Internationella Affärer.

Vad kostar en utbildning på IHM?

Korta fakta för dig som funderar på IHM Business Management Utbildningsavgift: 64 900 kr. Är det din första IHM-utbildning, tillkommer en registreringsavgift på 2.500 kr. Litteratur ingår!

Vad kan man jobba som Business Management?

En examen (kandidat/bachelor) i företagsekonomi och business management öppnar för en bredd av karriärmöjligheter inom i stort sett alla branscher, men även för arbetsroller i offentlig sektor, statlig förvaltning och myndigheter. Du kan arbeta inom t. ex marknad, finans, HR, försäljning.

Är IHM en bra skola?

Snittbetyg: 4,6 En klockren utbildning på 2 år på en riktigt bra skola som ger dig stora möjligheter till en karriär inom försäljning och IT. Lärare med verkliga och konkreta case direkt tagna från näringslivet gör att utbildningen känns extra relevant och det är lätt att ta till sig teorin på grund av detta.

Vart finns IHM?

Vi erbjuder ett brett utbud av öppna program. Heltidsstudier YH, meriterande deltidsstudier för yrkesverksamma praktiker och korta kurser för livslångt lärande. Allt innehåll kan företagsanpassas och genomföras ute hos våra kunder eller på våra affärsskolor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vad innebär business administration?

En så kallad ”Bachelor in Business Administration” (Ekonomie kandidatexamen med företagsekonomisk inriktning) är en fyraårig examen som fokuserar på ett eller flera affärsrelaterade områden, såsom ekonomi, fastigheter, e-handel eller internationella affärer.

Share this post