Rekommendationer

Hur fyller man i forfragan fran kronofogden?

Hur fyller man i förfrågan från kronofogden?

Svar på förfrågan

  1. Logga in. Logga in genom att använda Bank-id.
  2. Lämna uppgifter. Har du fått en blankett där vi ber dig lämna uppgifter om din anställdas lön eller ersättning?
  3. Du kan få hjälp av oss. Om tjänsten inte fungerar för dig, hittar du mer information om vad du kan göra på webbplatsen.

Vad är en CSR förfrågan?

Med hjälp av en CSR-förfrågan till Centrala skatteregistret kan du på ett enkelt sätt få uppgifter om vilka skatteavdrag du ska göra för dina anställda. Tänk på att det bara är anställda för vilka företaget är huvudarbetsgivare som förfrågan behöver göras.

När ska man göra Fos förfrågan?

Förfrågan görs i slutet på ett inkomstår för att få in korrekta uppgifter inför nästa år eller om du har haft nyanställda under året. FOS-förfrågan i Skatteverkets e-tjänst kan göras från och med 1 november året före det år det gäller, och svaret kommer normalt i mitten av december.

Vad betyder Fos?

FOS står för fruktooligosackarider. Detta är kostfibrer som är består av polysackarider (långa kedjor av kolhydrater) och som har en positiv effekt på tarmfloran. FOS är växtbaserade oligosackarider, som mestadels kommer från lökväxter t. ex; cikoria, purjolök och lök.

Hur gör man en Fos förfrågan?

Fråga om skatteavdrag (FOS-förfrågan)

  1. Välj Personal.
  2. Klicka på Fråga om skatteavdrag.
  3. Klicka på knappen Visa och se till att det finns en markering i kolumnen Ta med för de anställda som ska vara med i förfrågan till Skatteverket.
  4. Klicka på OK.
  5. Klicka på Hämta skatteavdrag för att skicka förfrågan till Skatteverket.

När får kronofogden ta kontakt med arbetsgivare?

Som arbetsgivare kan du få en förfrågan från Kronofogden om en anställds lön eller ersättning. En förfrågan kan göras när en person är föremål för utredning hos Kronofogden.

Share this post