Rekommendationer

Hur utvecklar man ett spel?

Hur utvecklar man ett spel?

När man utvecklar spel bör man välja ett programspråk som lämpar sig för den här typen av programmering. Lågnivåspråk som assemblerspråk är inte att rekommendera. Därför är högnivåspråken: C och C++ de mest använda inom spelprogrammeringen.

Vilka drivkrafter låg bakom att man började utveckla spel?

De första datorspelen programmerades till 1940- och 50-talens tidiga datorer. Eftersom datorerna då var stora som rum och hade prislappar på åtskilliga miljoner kronor fanns spelen enbart för att visa vad datorerna kunde göra. Någon kommersiell potential syntes inte vid horisonten.

Vem uppfann datorspel?

Det första kända elektroniska spelet skapades av Thomas T. Goldsmith Jr. och Estle Ray Mann. Spelet patenterades första gången den 25 januari 1947 och gick under benämningen ”Cathode-Ray Tube Amusement Device”, och var inspirerat av radarskärmar från andra världskriget.

Hur man blir en Speltestare?

Sugen på att jobba som speltestare? Har du utbildning i datavetenskap eller erfarenhet av mjukvarutestning och spelindustrin får du många bonuspoäng. Kolla in dina möjligheter!

Vad krävs för att komma in på spelutveckling?

För dig som vill bli spelutvecklare kan det vara ett bra val att välja Teknikprogrammet i gymnasiet, Estetprogrammet eller El- och energiprogrammet. Det finns sedan olika utbildningar inom högskolan som är inriktade mot dataspelsutveckling. Det kan också finnas utbildningar inom Yrkeshögskolan.

När kom Nintendo 8 bit ut?

Nintendos första spelkonsol som släpptes i Japan 1983, med odödliga spelklassiker som Super Mario Bros och The Legend of Zelda. Spel hittar du här. Det billigaste priset för Nintendo NES (8-bit) 1986 just nu är 1 095 kr.

Hur mycket är ett Nintendo 64 värt?

Nintendo 64

Nintendo 64 Inbytesvärde
Mystical Ninja 180 kr
Mystical Ninja 2 700 kr
N64 Basenhet 250 kr
NHL (alla versioner) 20 kr

Vad hette världens första persondator PC och vilket år kom den?

Början till dagens datorer Den innebar att datorn kunde göras så liten att man kunde ha den på skrivbordet. Mikrodatorn lanserades under 1970-talet för mindre företag och privatpersoner. Inom näringslivet hade dessa datorer ofta lågt anseende. Detta förändrades när IBM lanserade sin första PC 1981.

Vilka spel kommer från Sverige?

Här är de 13 bästa svenska spelen genom tiderna

  1. World in Conflict. PC, 2007 (Massive Entertainment).
  2. Battlefield 2. PC/Mac, 2005 (Dice)
  3. Rallisport Challenge 2. Xbox, 2004 (Dice)
  4. The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay. Xbox, 2004 (Starbreeze Studios)
  5. Europa Universalis II.
  6. Ground Control.
  7. Motorhead.
  8. Just Cause 2.

Share this post