Rekommendationer

Kan man fa tillbaka C korkort?

Kan man få tillbaka C körkort?

Om din högre behörighet har blivit ogiltig kan du få tillbaka den utan att avlägga förarprov (kunskaps- och körprov). För att få tillbaka behörigheten ska du ansöka om körkortstillstånd och visa att du uppfyller de personliga och medicinska kraven.

Hur kan jag hämta ut mitt körkort utan legitimation?

Om du saknar en giltig legitimation för att kunna hämta ut ditt körkort, rekommenderar vi dig att skaffa/förnya någon av de andra godkända legitimationer som Postnord godtar. Ta kontakt med respektive utfärdare av legitimationen för mer information.

Vad kostar ett läkarintyg för högre behörighet?

Det är i första hand din behandlande läkare som skriver detta intyg. Intyget kostar 1050 kr inkl moms. Betala med betalkort (Visa/Mastercard) eller kontant (jämna belopp).

Vad kostar ett läkarintyg för körkort?

För vanliga intyg t. ex. sjöintyg och körkortsintyg, är priset 1500 kr (moms ingår med 250 kr) i okomplicerade fall. Priset på ett intyg kan variera beroende på hur komplicerat det är att sammanställa de uppgifter som skall ingå.

Kan man använda ett spärrat körkort?

Om du hittar ditt körkort som är förlustanmält Hittar du ditt körkort kan du begära att vi ta bort din förlustanmälan, så du kan använda körkortet igen. Ring vår kundtjänst för körkortsfrågor på 0771-81 81 81 så hjälper vi dig. Om du har Mobilt BankID kan vi ta bort din förlustanmälan direkt.

Vem kan dra in körkortet?

Alla läkare är enligt 10 kap. 5 § körkortslagen (1998:488) skyldiga att anmäla den körkortshavare som är medicinskt olämplig att ha körkort. För att Transportstyrelsen ska kunna återkalla körkortet krävs det att läkarintyget som är underlag för bedömningen ska vara skrivet av en läkare med specialistkompetens.

Kan jag hämta ut mitt körkort med bankid?

yamyam skrev: Du behöver ha ett id-kort eller pass för att kunna hämta ut det nya körkortet på posten, det är det enda sättet.

Kan man hämta ut körkort med mobilt bankid?

När det gäller körkort så måste du legitimera dig personligen för att hämta ut det. Ingen annan kan intyga att du är rätt person. Däremot när det gäller pass så kan du ta med någon annan, som intygar vem du är.

Share this post