Rekommendationer

Maste man ha visum till Grekland?

Måste man ha visum till Grekland?

Svenska medborgare liksom övriga EU-medborgare kan stanna i Grekland på obestämd tid utan visum. Medborgare från USA, Australien och Kanada får stanna i landet i upp till 90 dagar utan visum.

Måste man ha pass när man åker till Grekland?

Vid in- och utresa till Grekland krävs en giltig resehandling (pass eller nationellt id-kort). Resehandlingen behöver inte ha längre giltighetstid än tills hemresan ägt rum. Observera att körkort eller andra typer av id-kort/bankkort inte är godkända resehandlingar.

Måste man ha pass när man reser till Grekland?

Hur mycket kostar det att åka till Grekland?

Som du kan se – en vistelse några dagar i Grekland kan kosta 2,800 SEK (280 EUR) eller 13,000 SEK (1,300 EUR), beroende på om du är en sparsam turist eller planerar att tillbringa en lyxig semester i Grekland.

Hur länge måste ett pass vara giltigt efter hemresa?

För resor till de flesta länder utanför Schengen krävs att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum. Kontrollera att ditt pass är giltigt inför resan. Beställ nytt pass i god tid. Observera att ett pass, för att vara giltigt, inte får ha några skador.

När ska man fylla i PLF?

Innan du reser till Grekland ska du fylla i ett PLF-formulär. Det måste fyllas i senast klockan 22:59 dagen innan du reser. Utan kvitto på att formuläret fyllts i får du inte resa till Grekland.

Måste man vaccinera sig för att åka till Grekland?

Detta gäller samtliga över 4 års ålder. Munskydd av typ FFP2 eller N95, alternativt dubbelt munskydd, krävs i exempelvis livsmedelsbutiker och i kollektivtrafiken. För inrikes resor med tåg, buss, flyg eller båt måste alla passagerare uppvisa ett av följande intyg: Vaccinationsbevis (EU:s covidbevis rekommenderas).

Vad krävs för att flytta till Grekland?

Ankomst till Grekland Eftersom Grekland är en del av Europeiska unionen är det inte svårt för dig som redan bor inom Europa att flytta hit. Du behöver inte visum eller arbetstillstånd, men du måste ansöka om ett registreringsbevis eller ID-kort om du planerar att stanna längre än tre månader (90 dagar).

Kan man åka utomlands i sommar?

Förbered dig och håll dig informerad Lokala restriktioner och regler förekommer och kan snabbt förändras. Det kan till exempel finnas krav på munskydd och regler om att hålla avstånd. Ta reda vilka regler som krävs för inresa i olika länder. E-hälsomyndigheten har listat vilka länder där Covidbevis gäller.

Share this post