Rekommendationer

Vad ar en Turisttjanst?

Vad är en Turisttjänst?

Paketreselagen gäller Passagerartransport, till exempel flyg eller buss. Inkvartering, till exempel hotell eller stuga. Hyrbil eller hyra av motorcykel. Turisttjänst, till exempel konsert, museibesök eller annan utflykt.

När gäller inte paketreselagen?

När gäller inte paketreselagen? När du köper endast transport, till exempel en flygresa. När du köper endast boende, till exempel hyr en semesterstuga. När du köper en resa med nattåg.

Kan man reklamera en resa?

Du har rätt att få den resa som du och paketresearrangören har avtalat om. Vid fel på resan kan du kräva att paketresearrangören rättar till felet eller ger dig ett prisavdrag. Om det finns något fel på paketresan måste du klaga till paketresearrangören direkt du upptäcker felet.

När gäller avbeställningsskydd?

Du kan till exempel köpa ett avbeställningsskydd som gäller när själva syftet med din resa blir förstört (till exempel om du inte kan spela golf på grund av att du brutit ett finger), om ett evenemang blir inställt eller om du blir uppsagd från ditt jobb.

Vad gäller vid inställd paketresa?

Det innebär att du, om din resa ställs in, har rätt att få tillbaka dina pengar – och det inom fjorton dagar. För reguljärflyg är du inte skyddad av samma lag, men har ändå rätt att få tillbaka pengar om och när din resa är inställd av bolaget. Då är det sju dagars återbetalningstid som gäller.

Vad är paketreselagen?

Frånträder resenären inte avtalet har han eller hon rätt till prisavdrag, om avtalsbrottet innebär att paketresan blir sämre. Resenären har rätt till prisavdrag även om han eller hon accepterar en ersättningsresa som är sämre än den ursprungligen avtalade paketresan.

Hur ska jag skriva reklamation resa?

Om flygningen skulle avgått eller avgick från en flygplats i ett annat EU-land ska du skicka din anmälan till behörigt organ i det landet.

  1. Här hittar du behöriga organ inom EU.
  2. Standardblankett för att kräva ersättning av flygbolaget enligt förordning (EG) 261/2004.

Vad gäller vid köp av resa?

Ångerrätten gäller inte för alla sorters köp. Den gäller exempelvis inte för den som köper en resa eller en specialtillverkad produkt. Det är konsumenten som ska stå för returfrakten om konsumenten ångrar sitt köp, förutsatt att du har informerat om det innan köpet.

Share this post