Rekommendationer

Vad gor man pa folkhogskolan?

Vad gör man på folkhögskolan?

Folkhögskolan strävar efter att ha mindre och sammanhållna studiegrupper. Ofta studerar man ämnesövergripande i projektform med både praktiska och teoretiska inslag. Många folkhögskolor har ett internat där deltagarna kan bo vilket ger en social gemenskap som gör folkhögskoletiden till en unik upplevelse.

Kan man läsa enstaka kurser på folkhögskola?

Det är oftast bara på distans du kan läsa enstaka ämnen, den vanligaste formen på folkhögskola är att läsa ett paket av kurser och teman. Läs mer på avdelningen Behörigheter.

Vad förväntas av dig som deltagare på en folkhögskola?

På folkhögskola tas du på allvar och din åsikt är viktig. Du uppmuntras att vara med och skapa din utbildning. Varje deltagare förväntas delta och bidra, vilket gör att utbildningen också är ett sätt att växa som människa. Gemensamt för personer som går på folkhögskola är att de har gjort ett eget val att studera.

Vad är det för skillnad på folkhögskola och högskola?

På Folkhögskola kan du både komplettera dina gymnasiebetyg och läsa kurser på eftergymnasial nivå. För eftergymnasiala kurser gäller samma förkunskapskrav som för högskolan, däremot ger inte folkhögskolan några akademiska högskolepoäng.

Är folkhögskola och högskola samma sak?

Du som är över 18 år och uppåt är välkommen att studera på Folkhögskola i Sverige. På Folkhögskola kan du både komplettera dina gymnasiebetyg och läsa kurser på eftergymnasial nivå. För eftergymnasiala kurser gäller samma förkunskapskrav som för högskolan, däremot ger inte folkhögskolan några akademiska högskolepoäng.

Vad är Grundskolebehörighet?

För att ha rätt till att söka till högskola, yrkeshögskola eller folkhögskolans eftergymnasiala yrkesutbildningar behöver du ha grundläggande behörighet, även kallat högskolebehörighet eller gymnasiekompetens. Du kan bli grundläggande behörig när du har studerat på gymnasieskolan eller på komvux.

Är man student på folkhögskola?

Studentrabatter på folkhögskola Om du läser på folkhögskola så kan du få rabattkort från Studentkortet och/eller Mecenat. På vissa folkhögskolor så skickar skolan in informationen åt dig, och ibland behöver du ansöka själv via www.studentkortet.se samt www.mecenat.se.

Är folkhögskola CSN berättigad?

Ja. När du studerar en kurs längre än tre veckor på folkhögskola har du möjlighet att få studiemedel från Centrala studiestödsnämnden, CSN. Hur mycket pengar du får och hur länge du kan få det beror på olika saker, till exempel hur gammal du är eller hur länge du har studerat tidigare. Läs mer om Studiestöd (CSN).

Share this post