Rekommendationer

Vad kostar det att fixa hundens tander?

Vad kostar det att fixa hundens tänder?

Omfattningen av tandsten är en viktig faktor som påverkar priset på en professionell tandrengöring. För att få en tillförlitlig prisuppgift bör du därför låta hunden undersökas av en veterinär. En generell prisbild är mellan 3 000 kr och 4 000 kr. Priset kan dock justeras ner något men framför allt uppåt.

Vad kostar det att ta tandsten?

Undersökningen kostar vanligen mellan 905 kr och 1 500 kr beroende på hur omfattande undersökning som krävs. Ibland finns behov av ytterligare utredning eller behandling, då bokar vi oftast in ett nytt besök. Borttagning av tandsten och behandling av tandköttssjukdom. Pris: från 1 005 kr kronor beroende på omfattning.

Så länge som veterinären inte behöver dra ut några tänder så brukar priset ligga runt 3000 kr. Behöver din fyrbenta vän dra ut någon enstaka tand så kostar behandlingen runt 4000 kr. Ibland händer det dock att en hund behöver dra ut en majoritet av sina tänder, och då slutar fakturan ibland på 10 000 kr.

Hur vet jag om min hund har ont i tänderna?

Det kan dock vara svårt att upptäcka att hunden har tandvärk eftersom det är ovanligt att hundar gnyr eller klagar när de har ont. De kan däremot ha mer eller mindre uppenbara beteendeförändringar: En hund med tandvärk kanske slutar tugga på sina tuggleksaker, saliverar mycket, går undan mera eller blir retlig.

Måste man ta bort tandsten hund?

Om du misstänker tandsten hos din hund ska du uppsöka veterinär. Plackbeläggningar kan man få bort själv genom att borsta sin hunds tänder, men tandsten måste tas bort hos veterinär.

Vad kostar rengöring av tänder?

Priset för professionell tandrengöring ligger mellan 800 kr och 1200 kr. Kostnaderna beror på det individuella tillståndet och antalet tänder. Kostnaden för en professionell tandrengöring kan också variera på grund av mängden arbete och tid som krävs, övningen och regionen.

Hur ska en hunds tandkött se ut?

Ett bra sätt att kontrollera hur din hund mår är att titta på hundens tandkött som ska vara laxrosa (där inget mörkare pigment finns). Är tandköttet blekt eller missfärgat finns risk för t ex inre blödningar, allmän cirkulationsrubbning eller andra sjukdomar. Tryck fingret mot tandköttet.

Hur rensar man tandsten?

Det går ofta att borsta bort mjuka lager av bakterier under de första två till tre veckorna efter att de har bildats. Men om tandstenen har hunnit bli hård behöver den tas bort av en tandläkare eller tandhygienist. Det är bra att gå på regelbundna besök hos en tandhygienist för att ta bort tandsten.

Är tandsten farligt för hundar?

Om hunden har drabbats av tandsten, gör du bäst i att inte skrapa bort djurets tandsten själv. Hundars emalj är mycket tunn och dessutom är det den ickesynliga tandstenen som är den farliga. Gå istället och få professionell rengöring hos veterinär och underhåll sedan själv med tandborstning.

Share this post