Rekommendationer

Varfor Heldampad MTB?

Varför Heldämpad MTB?

Ska du köra fort, träna hårt och satsar på ett cykellopp så ska du ha hardtail. En heldämpad cykel är något tyngre och går inte lika fort men är bättre på att hantera tekniska partier ute i skogen. Är du nybörjare och har pengarna så ska du definitivt börja med en heldämpad för att komma igång och öva tekniken.

Vad är hardtail MTB?

De flesta MTB-cyklar har dämpning för att du ska kunna hålla kontrollen i grov terräng, men alla MTB-cyklister behöver inte samma mått av dämpning. Hardtail-MTB har ingen bakre dämpning, medan heldämpade cyklar har dämpning både fram och bak.

Är Trek ett bra Cykelmärke?

Det är knappast en överraskning att mountainbikes från Trek är de mest avancerade cyklarna på marknaden. Här begränsas inte innovationer till de dyraste MTB-modellerna. Varje MTB-cykel från Trek har mängder av funktioner och detaljer som gör alla cykelturer bättre, oavsett underlag.

Vilken mountainbike ska jag välja?

Scott Spark RC 900 Team Issue AXS 2022 Den är redo direkt för tävling med sin låga vikt. Den sticker ut genom den dolda fjädringen. Det här är en dyr cykel som med välvalda komponenter, så inget man kanske väljer som första MTB. Det är först när man vet var man gillar bäst som man investerar i denna cykel.

Varför Singelklinga MTB?

Att köra singelklinga fram innebär att det inte finns någon framväxel. Det genererar lägre vikt och ett reglage mindre på styret att hålla koll på. På ett system med singelklinga får du även alla växlar i en följd utan överlappningar vilket kan förekomma i system med framväxel.

Var tillverkas Trek cyklar?

Trek karbon Trek utvecklar och tillverkar kolfiber i högkvarteret i Waterloo, USA. Det har dom gjort i tjugo år och har producerat fler karbonramar världen över än någon annan. Trek fortsätter att testa gränserna för kolfibermaterial i den mest högteknologiska karboncykelfabriken i världen.

Share this post