Rekommendationer

Varfor vill du arbeta inom vard och omsorg?

Varför vill du arbeta inom vård och omsorg?

Varför jobbar du med det du gör? – Att få hjälpa människor att bli bra eller bättre från sina besvär, och att få arbeta i en utvecklande arbetsmiljö där man måste hålla sig uppdaterad och påläst för bästa möjliga vård, är fantastiskt kul och stimulerande. Man gör skillnad varje dag.

Får man jobba inom vården om man är under 18?

Som minderårig räknas den, som ännu inte fyllt 18 år. Minderåriga ska därför inte utföra arbetsuppgifter inom vård och omsorg, där det finns risk för att komma i kontakt med patienter eller omvårdnadstagare, som är misstänkt eller konstaterat smittade med covid-19. Det gäller även om den minderåriga är fullvaccinerad.

Varför vill du jobba på dagis?

– Som förskollärare får du vara med och stödja, utveckla och lära barn. Du skapar sociala relationer med dem och får följa deras utveckling på nära håll under en längre tid. Varje dag en ny utmaning. Det gör förskolläraryrket till världens bästa jobb.

Varför gillar du att jobba med barn?

När barnskötare får frågan om vad som är roligt med deras arbete så är de vanligaste svaren att det är ett lärorikt, roligt och händelserikt jobb där det ständigt händer nya saker. Många barnskötare säger att det är väldigt stimulerande och intressant att se hur barnen utvecklas genom de pedagogiska aktiviteterna.

Varför läser du vård och omsorg?

Du lär dig om människors olika behov och förstår vilken betydelse livsstilen har för hälsan. Du lär dig att bemöta människor på ett yrkesmässigt sätt. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Varför vill man bli barnskötare?

Yrket som barnskötare ger dig en chans att utvecklas som pedagog och människa. Då pedagogik förekommer inom många olika yrken ger dig denna typ utav jobb erfarenhet som kan vara mycket bra att ha i framtiden. För att bli förskolelärare, fritidspedagog eller lärare krävs en högre utbildning.

Share this post