Rekommendationer

Vart kan man jobba som ingenjor?

Vart kan man jobba som ingenjör?

Ingenjörer kan arbeta inom många olika områden och branscher, bland annat inom energi, samhällsbyggnad, bygg, digital kommunikation och medicin. Oavsett inriktning har alla ingenjörer förmågan att snabbt hämta in nya kunskaper och lösa problem – ofta på nya sätt.

Vart kan man jobba som administratör?

Det finns många olika arbetsuppgifter inom administration och som administratör, till exempel som kanslist, schemaläggare, registratorer vid myndigheter och andra offentliga verksamheter. Administratörer kan också arbeta som receptionister och/eller hantera viss bokföring, fakturering och följesedlar.

Hur jobbar man som ingenjör?

För att arbeta som ingenjör behöver du vara intresserad av teknik, matematik och datorer. Arbetat kan handla om att konstruera och bygga prototyper av maskiner, kretskort eller programvara, utvärdera processer och undersöka/utveckla olika materials egenskaper. Ingenjör är inte en skyddad titel.

Vad tjänar en civilingenjör maskinteknik?

En civilingenjör inom maskinteknik tjänar i snitt 44900 kronor i månaden. I lönetabellen nedan hittar du utvecklingen på lönekurvan för civilingenjörer inom maskinteknik de senaste åren.

Vad gör en civilingenjör i datateknik?

Du kommer att kunna arbeta med avancerade datatekniska tillämpningar inom områden som hälsoteknik, energi- och miljöteknik, transport och logistik, robotteknik och telekom. Datateknik har en viktig roll också i media- och underhållningsbranschen. Inom industrin har civilingenjörer ofta en arbetsledande ställning.

Vad gör en högskoleingenjör maskinteknik?

Med en examen från högskoleingenjörsprogrammet i maskinteknik blir du i grunden en konstruktör som har bred kunskap inom det maskintekniska området. Dessa kunskaper använder du för att konstruera, producera och utveckla produkter och olika former av processer – exempelvis produktions- och energitekniska processer.

Är det svårt att bli maskiningenjör?

Nej, inte svåra som i att det var svårt att klara det, eller ens få höga betyg. Jag tror att det som gör studierna svåra för många är att det tar tid. Lägger man 40 timmar i veckan så har jag svårt att se att någon inte skulle klara av det.

Share this post