Trendig

Hur betalar man forseningsavgift till biblioteket?

Hur betalar man förseningsavgift till biblioteket?

Du kan betala dina avgifter på ditt bibliotek eller med den faktura du har fått av oss. Om du har förlorat din faktura betalar du in beloppet på bankgiro: 5218-8489. Det är samma kontonummer för alla folkbibliotek i Göteborg. Som meddelande skriver du personnummer eller bibliotekskortnummer för den person det gäller.

Hur betalar man bibliotek?

Du betalar dina avgifter på biblioteket eller här på webben. Logga in med ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och pinkod. Välj “Min skuld”. Du kan betala med kort på alla bibliotek utom Örby.

Hur lång lånetid bibliotek?

Lånetiden är normalt fyra veckor, men det finns undantag. Du kan låna om två gånger, men det finns undantag. Om det är fler än en person i kö på en bok är lånetiden två veckor.

Vad händer om man inte lämnar tillbaka en bok i tid?

För Boken kommer-lån, lån av talböcker, lån via lantbrevbärare och lån i Bokbussen betalas ingen förseningsavgift. Förseningsavgiften är 3 kronor per volym och dag. Lämnar du igen det du lånat dagen efter förfallodatum slipper du förseningsavgift. Högsta avgift är 200 kronor per volym.

Kan ett bibliotekskort gå ut?

Bibliotekskortets giltighetstid. För vuxna är bibliotekskortet giltigt i tre år. Barnbibliotekskort gäller tills barnet fyllt 18 år. Om giltighetstiden för ditt bibliotekskort har gått ut kan du besöka biblioteket för att förnya det.

Vad kostar det att kopiera på biblioteket?

A4 svartvit: 3 kr, dubbelsidigt 6 kr. A4 färg: 5 kr, dubbelsidigt 10 kr. A3 svartvit: 5 kr, dubbelsidigt 10 kr. A3 färg: 10 kr, dubbelsidigt 20 kr.

Vad kostar bibliotekskort?

Bibliotekskort till barn Det kostar 20 kronor för vuxna och 10 kronor för barn att ersätta ett borttappat kort. Hör av dig direkt om du tappar bort kortet, så spärrar vi det.

Hur länge får man låna en film?

Lånetiden för dvd är sju dagar. Du kan låna fem filmer åt gången. Vissa tidskrifter går att låna hem, lånetiden är då två veckor.

Hur lånar man om en bok?

Lånetid. När du lånar får du ett kvitto där det står när lånet ska lämnas tillbaka. Du ansvarar för dina lån tills du har lämnat tillbaka dem. Biblioteket ansvarar inte för skador som har uppstått på teknisk utrustning när du har använt lånad media.

Vad kostar det att tappar bort en bok från biblioteket?

Få ett nytt bibliotekskort. Det kostar 10 kr för barn och 25 kronor för vuxna. Kopiera och skriva ut. Tappa bort eller förstöra en bok….Jag har tappat bort eller förstört en bok.

Bok eller ljudbok för vuxna 250 kronor
Tidskrift vuxen 50 kronor
Tidskrift barn och ung 25 kronor
Boklåda/bokpåse 140 kronor

Måste man lämna tillbaka böcker på samma bibliotek?

En annan anledning till att vi tagit bort bokinkast är för att eliminera risken att brandfarliga föremål hamnar i biblioteket när det är stängt. Du kan lämna tillbaka böckerna på valfritt Stockholmsbibliotek. Du behöver inte lämna tillbaka på samma bibliotek som du har lånat.

Hur gammal måste man vara för att skaffa bibliotekskort?

Ta med legitimation. Om du inte fyllt 18 år behöver målsman (förälder eller annan vårdnadshavare) skriva under. Ditt första bibliotekskort är gratis. Om du måste skaffa ett nytt kostar det 25 kr för ett vuxenkort.

Kan man låna böcker utan kort?

Du måste låna den med ditt eget bibliotekskort. Det enda sättet att låta någon annan låna reserverade böcker åt dig är att ge dem dina uppgifter, alltså ditt kort eller personnummer samt din pin-kod.

Kan man lämna tillbaka böcker på alla bibliotek?

Vissa bibliotek har det. På bibliotekens egna sidor ser du vilken service som finns på varje bibliotek. Du kan lämna tillbaka böcker på det av våra bibliotek som passar dig bäst.

Share this post