Trendig

Hur hanterar man ett svek?

Hur hanterar man ett svek?

Här kommer några smart tips på hur du kan komma vidare istället för att bli helt knäckt av att vänta på ett ”förlåt” som aldrig kommer:

 1. Ta ansvar för dina egna känslor.
 2. Släpp det förflutna.
 3. Fokusera på dig själv, strunta i alla andra.
 4. Sluta känna dig förolämpad.
 5. Var inte långsint.

När familjen sviker?

Känslan av att bli besviken och sviken, gång på gång, gör så himla ont. Många av oss har känt den där besvikelsen som tillslut blir till ilska. Att ens förälder inte går att tro på är svårt, att ens förälder sviker är riktigt svårt, orättvist och fruktansvärt pissdåligt. Det är klart att du blir arg.

Hur förlåter man ett svek?

Det är också viktigt att, då man är färdig för det, säga ut det att man är ledsen för vad man gjort och att man vill be om förlåtelse. Man måste också godkänna att man eventuellt inte får förlåtelse, det är inte självskrivet att den andra vill och kan förlåta.

När man svikit någon?

Uthålligheten, storheten och tålamodet från sin partner är det som kan få den som sviker att våga tro på riktig kärlek, kanske för första gången i sitt liv. En sådan här situation kan, om man orkar kämpa, leda till djupare kärlek och starkare band till varandra.

När man blir sviken gång på gång?

Om du blir sviken gång på gång, känner dig övergiven och ledsen är det dags att bryta upp – även om din partner säger att han/hon ska ändra sig och lovar att aldrig mer svika. Den bittra sanningen är att de flesta av oss är så fast i våra beteenden, så den typen av löften infrias sällan eller aldrig.

Vad händer när man blir sviken?

Att mekaniskt be om ursäkt eller förlåta räcker inte för att återställa förtroendet och trygghetskänslan. Sår i relationen gör att den som känner sig sårad blir på sin vakt. Man börjar ta avstånd från sin partner för att skydda sig själv: ”jag kommer aldrig mer att låta mig kränkas på det här sättet!”.

Hur litar man på sin partner igen?

Här är tre vägar till att öka förtroendet.

 1. 1 Jobba med dig själv – och med relationen. – Fundera på vad du behöver göra för att bli bättre på att anförtro dig.
 2. 2 Våga ta språnget och berätta om det svåra. – Ibland behöver man bara kasta sig ut och våga göra det, säger Maria Burman.
 3. 3 Hantera tystnaden.

Hur stöttar man någon som blivit lämnad?

Tips om någon har gjort slut med dig

 1. Tänk på att du är bra även om du har blivit lämnad.
 2. Tillåt dig att vara ledsen men försök också att göra roliga saker som får dig att må bra och tänka på annat.
 3. Prata med någon du litar på, till exempel en kompis, ett syskon, en förälder eller någon i skolan.

Hur får man tillbaka ett förtroende?

4. Säg förlåt när du gjort fel. Vi gör alla fel och trampar i klaver. När du är mån om att förtroendet återupprättas ber du om ursäkt för det inträffade och erbjuder dig att reparera eller kompensera för den uppkomna skadan.

Share this post